Kao što piše u naslovu, tražim pedijatra koji podržava dojenje na ovom području. Mogu sugestije na pp ili ovdje, gdje vam je zgodnije, hvala! :kiss:
Printable View
Kao što piše u naslovu, tražim pedijatra koji podržava dojenje na ovom području. Mogu sugestije na pp ili ovdje, gdje vam je zgodnije, hvala! :kiss:
U gajnicama nitko, postoji samo jedan poedijatar, za male bebače je podržavajuća, ali za malo veće ( od 8 mj. pa nadalje) nije.
U Špasnkom isto ne bi rekla da je netko baš pretjerano za dojenje,većih bar kolko vidim kak me gledaju iskosa.
hm, ajde možda nam ovaj za bebače bude ok, zapravo nam je taj prvi period bitan da ne uvali odmah dohranu. ako ima koji/a u obližnjim kvartovima, možete mi i za te isto javiti
hvala
neće uvaljivati dok su još mali, ali kasnije rado bi, sve ovisi kak se mama postavi. Mojoj maloj je htjela uvalit zamjensko mlijeko s 8-10 mjeseca( mala je alergičar), ali ja sam rekla da ne želim, da to dete pije prije godinu dana, a ak joj je to fino zakaj ona ne pije to. Naime mala je s 8 mjeseci završila u bolnici i pokušavali su je na jedvite jade nahranit i na flašicu i na žlicu s tom posebnom zamjenom, a mala je uvoijek sve ispovračala po njima,i namazqala im kosu, tolko o klincima.
Zar nisu svi pedijatri prodojeći?
Nisu svi, ali puno ovisi i o mami. Meni moja ništa ne uvaljuje, mada mi pokuša skrenuti pozornost na neke stavove koji se kose sa mojima, tada ja otvoreno kažem da nećemo tako i ona se složi. Informiram se na više strana nije mi ona izvor jedini, mislim medicinski.
Moj tj. dr moje djece nikada nije ništa rekao osim bravo mama na dojenje starije do 2,5 i sada mlađe 20 mj, ali on je u Vrapču.
Mrvna, ne opterećuj se....
Bitno je da je mama prodojeća, a pedijatar može savjetovati i reći svoje mišljenje. Bitno je da je dobar dijagnostičar, a dojenje je ipak stvar koju ti rješavaš sa svojim djetetom. Bilo bi dobro da ste na istoj valnoj duljini, ali iz iskustva znam da je dobro da je pedijatar dobar liječnik, dostupan i blizu, ostalo su finese.
Dr. Buršić, Vrapče.
Ne znam da li je prodojeći, ali vrlo liberalan, odnosno ne miješa se u odluke roditelja.
E to je moj :) i ne paničari čim težina ne ide po tablicama.
dr. Čular, Špansko
a zna li netko primaju li dr. Čular i Buršić nove bebe?
relativno mi je hitno, doktorica kod koje su mi dečki ne prima bebe, a trebala bi se naručiti za prvi pregled sa malenim
čular kolko znam prima samo svoje bebe, tj. ak si kod njega s velikim detetom
ti si u GAJNICAMA ILIna Ljubljanici s velikima?
u voltinom
dr Ivanović, Vrapče
dr. Ivanović -)
Mi smo kod Sekulović Uzelac u Španskom. Svo troje su bili kod nje, zadovoljna sam. Do 6. mj. me podržavala u odluci da isključivo dojim.
Dr. Ivanović bi ja izbjegla iz drugih razloga.
mi smo se na kraju prijavili kod dr. Bošnjak u španskom, jedino je ona uzimala bebe.
bili smo na prvom pregledu, i zadovoljna sam, zasad. a ispalo je i da mi je kumin sin njen pacijent i ona je bez primjedbi.
hvala vam, u svakom slučaju
a suprotna smjena vam je u Gajnicama, čist dobra doktorica
Armani i Ivanović - to su doktorice za rubriku vjerovali ili ne.
Ne znam kome mogu biti dobre, možda su autoritet nekome tko prije nije vidio doktora ili misli da su doktoro bogom dani.
Ako moram kod njih jer mi naš pedijatar ne radi, radije odem na hitnu.
Baš neobično kako ljudi imaju različita mišljenja o doktorima.
Ja sam se nažalost sa djetetom nagledala svih vrsta doktora, a o dr. Ivanović imam sasvim dobro mišljenje.
Imam i neke zamjerke, no one se odnose na našu specifičnu situaciju, i mislim da je za jedno prosječno zdravo dijete ona jako dobar izbor pedijatra.
Dr. Ivanović se povlači po forumu već godinama, reklo bi se da je - kontroverzna :mrgreen:.
Evo, ja ću početi demistifikaciju.
Pozitivno:
- odlučna u postavljanju dijagnoze (što mi je jako važno)
- pažljivo sasluša i uvaži i moje mišljenje, ali njena je ipak zadnja (što ja ispoštujem)
- ukoliko se baš ne složimo ili i sama sumnja, uvijek nudi konzultaciju sa specijalistom (napr. česte upale)
- uvažava moja nastojanja da budemo štedljive s antibioticima kod nejasne dijagnoze (jedino onda inzistira da češće vidi dijete)
- važno joj je da se dolazi na kontrole
- brza je s punom čekaonicom
- kratka i jasna
- sestra je okretna, puno toga je rješivo i telefonom.
Negativno:
- (nekome jest, nekome nije - meni je drago da postoji) voli nuditi usluge brzog brisa i CRP-a uz plaćanje
- koji put bude grozna gužva pa nema vremena slušati roditeljska rastezanja i duge priče (meni paše!)
- u dojenju baš nisam imala podršku, tj. podržava ona ako dijete napreduje, ali čim prirast težine ne ide po zamišljenom PS-u, uhvati se odmah nadohrane, prospekata i krene sa špotanjem.
- izgleda strogo :mrgreen:.
Meni je glavno što je dobra dijagnostičarka, a Lea je imala nekoliko vrlo egzotičnih zdravstvenih stanja koje je doktorica na prvu prepoznala (npr. strophulus sa kojim smo išli kod dva specijalista, a dr. Ivanović je odmah na prvom pregledu rekla što je to), i to što ima petlje sama liječiti dijete (ovo je ispočetka kod nas štekalo, što je i razumljivo jer je Lea bila nedonošče).
A praktično mi je to što je brza i što se papirologija može riješiti telefonom
Kad smo bili kod nje na zamjeni, nama je 2x krivo dijagnosticirala, jednom upalu uha koje nije bilo, a virozu je proglasila bronhitisom i prepisala Ventolin, na što se dr. Richter naravno zgrozio. I jednom je doslovce izašla iz ordinacije i odbila pregledavati curu, jer MM nije točno znao (nego otprilike, tipa jel u 5 ili 6) u koliko sati je popila zadnju dozu lijeka, nego je rekao da će mene nazvati, na što je ona dobila napadaj živčanosti. A on jadan došao direkt iz noćne, ja sam bila doba sa malom bebom, a on je samo pokupio stariju curu da je odvede na kontrolu. Razumijevanje i strpljivost su kod nje na 0.
Razumijem te, Deaedi, ali to su situacije koje se u dva dolaska mogu svakome dogoditi, a osobito ako je očajna gužva.
Ja sam napr. u suprotnu smjenu išla često jer mi je dijete 3 godine bilo NON STOP bolesno i svaki put sam čekala najmanje 3 sata (dakle, ne pretjerujem, nego je doslovno bilo tako). I dr. i sestra jako su blagi i ljubazni, ali skroz organizacijski nesposobni, tako da mi njihova (sigurna) stručnost ništa ne znači jer u međuvremenu pošizimo i ja i dijete.
Evo, sad mi pada na pamet benigna scena ispiranja uha koja je trajala nevjerojatnih 20 minuta - dijete je doma bilo pričom pripremljeno i suradljivo, čekali smo pola popodneva, a dr. i sestra se nikako nisu mogli dogovoriti koju će špricu uzeti, pa su raspravljali koja temperatura vode treba biti, iskušavali na podlakticama, ulijevali i prolijevali, pa je li to već 37 C ili nije, pa su joj 5 minuta pričali što će joj raditi i stalno značajno napominjali da to ništa ne boli, pa se mala već zabrinula zašto joj to toliko puta ponavljaju ako je mama već rekla da to ništa ne boli...
Eto, svakome je nešto drugo bitno, ali razumijem da loš dan i nepotrebna neljubaznost ostavi loš dojam.
2. dijete i dr. I. je super, klinci je obožavaju, uzme si vremena za pogledati ih, zove doma da nam javi nalaze, jako zadovoljna. Na početku smo imali svakavih situacija, ali je bila korektna. S 1. je bila za započeti s ranom dohranom, s 2. nije ni predložila prije 6. mj. Maksimalno smo čeklali sat vremena.
susret-jako je neprofesionalno napisati ovo što si ti napisala, znaš kak se kaže ili šuti ili reci, ali ovako...8-) ako je vezano s poslom, onda i ovo što si napisala je neprofesionalno i otkrivanje povjerljivih informacija.
naravno meni je bila odlična dok sam išla kod nje, uvijek je sve dva puta provjeravala, napose kod moje alergičarke, i da nismo odselili ostali bi kod nje.
Ja ovo malo ne razumijem.:zbunj:
Kako tebi/vama/nama pedijatar ili bilo tko drugi može uvaliti dohranu, ukinuti dojenje ili napraviti bilo što slično. Kako on može doći tvom djetetu doma, iščupati sisu i uvaliti bocu?
Ako se raspitujemo za nekog prodojećeg/necijepljećeg ili šta ja znam kakvog pedijatra, onda valjda i znamo zašto to radimo, onda nam ne može svaka šuša nametati svoj stav, ako nije dijete baš zdravstveno ugroženo pa je to nužnost (a tada bi valjda i poslušali).
Tvoj stav je jedno, njegov drugo, ako on kao liječnik radi dobro, koga briga misli li on da je lijepo, pogodno, zdravo ili suvišno dojiti dijete od dvije godine. Ili misli da je super odmah s četiri mjeseca ići s kašicama, a ti bi čekala.
Ja to s njima ne bih ni raspravljala.
Mislim da naš pedijatar smatra da ne treba dijete dojiti dulje od godinu dana, mislim, dakle, čak ni ne znam točno jer me ne briga, na jedno uho uđe, na drugo izađe, ja proklimam i odem doma.
Sva mi djeca idu kod njega jer je super kao pedijatar, dijagnostičar, oprezan, opet dovoljno liberalan, poštuje i volju roditelja, ne trči s antibioticima, uvijek prije vadi krv itd...
Razumijem da čovjek traži nekog s bliskim stavovima, ali to baš u svemu nije ekstra bitno. Nije pedijatar Bog ili netko iznad tebe sa snagom zakona. I teško je naći baš u svemu, svemu savršenog.
Dosta sam se dvoumila da li da napišem išta ili ništa. Poslovno direktno nisam vezana s dr. I. tako da nisam otkrila ništa što se tiče nje direktno. Drugu stranu sam se trudila isto preskočiti, i zato nisam napisala ništa o razlozima zbog kojim bih preskočila tu pedijatricu. Samo svoj stav. I mislim da to nije neetično ili neprofesionalno.