Čula sam da je ovaj vikend u SV.Heleni
Jel zna netko nešto o tome?
Printable View
Čula sam da je ovaj vikend u SV.Heleni
Jel zna netko nešto o tome?
Imaš 2.6. u Gornjoj Stubici. Meni je super, osim naravno užasne gužve.
mi smo bili prošle godine...bilo je super...
malac je jahao na ponijima, dragao velike konjeke, kupili mu drveni štit i mač (još se igra s tim)
preko dana su bile borbe a navečer "opsada zidina" il kak se to već zove, bilo je pucanja, vatre, mačevanja, urlikanja :lol: svega...uživao je....
uglavnom, to je na jednoj veeeeelikoj livadi, ne naplaćuje se parking (nije zadnji put) al imaju postavljene redare tak da nisu stihijski naparkirani auti
s druge strane livade su šatori od sudionika (sjećam se da se ispred svakog krčkao kotlić :mrgreen:)
konjeki, đinđe i ostalo....
na vrhu brda su bile "zidine" i ispred njih borbe vitezova
bio je i neki šator sa cugom i klopom i klasika- pečenjara sa lepinjama
savjet - obut tenisice
evo i slike od prošle godine
http://www.putovnica.net/pstyle/doga...ta-helena-2012
a evo i karta
http://www.tz-zelina.hr/helena/karta.hr.htm
Samo da pripomenem da se na viteški turnir u Stubici plaća "upad"
Ne znam hoćemo li se ove godine ukazati, imamo za odraditi jedan rođendan u subotu popodne. Vidjet ćemo (ovisno kakvo bude vrijeme). Već smo vidjeli svega - i vrućine i hladnoće i gužve i koječega... Najbolja nam je Koprivnica, pa ako propustimo Helenu, uvijek tješim klince da će u Koprivnici biti bolje.
Na Heleni ima lijepih predstava s konjima, mogućnosti jahanja (moji ne bi) i vožnje u kočiji (to idu i opljačkaju me do kocena).
Ima toga još, ne samo Stubica, ima i u Podsusedu i na Sljemenu s obilaskom rudnika (to bude na jesen) tako da se ne žderete ako nešto propustite, treba samo upisati "viteški turnir" na tražilicu i naći onaj koji vam najbolje paše po lokaciji, tajmingu i slično.
u lipnju ima i u Sisku.
mi obavezno idemo u Helenu, o stubici razmišljamo zbog plaćanja upada (recesija), u rujnu u podsusedu na brdu bude mrakb (lani nam je to bio najbolji dio rođendanske proslave), a Koprivnica je baš posebna.
kažu neki da je sve to isto, ali nije. mi ih posjetimo skoro pa sve, svake godine, i klinci baš uživaju, a i mi.
Bili jučer u sv. Heleni, bilo je super. Djeluje mi spontanije i bogatije nego lani, osjetno više sadržaja i puno bolja ponuda. Ovaj put su bili i Talijani.
ovo je bio do sada najbolji turnir u Sv. Heleni (svake godine idemo)
puuno vise svega nego proslih godina, i Talijani, i Madjari, Slovaci, nase domace skupineCitiraj:
Djeluje mi spontanije i bogatije nego lani, osjetno više sadržaja i puno bolja ponuda. Ovaj put su bili i Talijani.
razglas (koji je plasio konje, pa ove godine N. nije jahala)
divno vrijeme
super je bilo!
Toliko nam je bilo dobro da smo morali ići dva dana za redom :-)
Uživancija za sve...
Odgledali noćnu opsadu grada pa drugi dan i nastavak, super pravo su se makljali.
Princezin dvorac s labirintom klincima je bio fora; teta koja pada u vodu, kad pogodiš krug, najzanimljiviji dio; streličari iz Mađarske su nas oduševili...
Jedino nismo popili tursku kavu pod šatorom...to je bilo jako zgodno, na onim jastucima pod baldahinima.
i nama je bilo fenomenalno, dečki se oduševili princezinim dvorcem.
mi smo bili prvi put na turniru u sv. Heleni i baš smo oduševljeni
priblizio se i ovogodisnji viteski turnir u Sv. Heleni :-D
http://www.turnir-svetahelena.com/intro/hr.html
To je blizu mog grunta. Nije loše, ali znamo i za bolje (Koprivnica u rujnu - obično je ugodnije vrijeme) pa se ne uzrujavamo ako ovo i propustimo. Najbolja nam je vožnja kočijom i znaju imati krasne predstave s konjima, ali znalo je biti jako jaaaako vruće, a nigdje hlada i nema baš bogznakaj sadržaja okolo. Kako god bilo, za svaku preporuku.
Ima još nešto slično viteškom turniru, pa kome je blizu, sljedeći vikend je Sajam vlastelinstva u Dubovcu kraj Karlovca.
http://www.karlovac-touristinfo.hr/?...id=29435&dog=1
evo malo podižem temu. ove nedjelje, 9.3. je u Samoboru jako lijepo "viteško događanje":
http://www.samoborskimuzej.hr/zandog_detail.aspx?otvorena=1&sif=25&tipakt=0
bili smo prošle godine i jako je bilo lijepo.
Drage Forumašice/Forumaši,
Od 23. do 25. svibnja 2014. u neposrednoj blizini Zagreba - Svetom Ivanu Zelini, održat će se 8. međunarodni viteški turnir Vitezova zelingradskih. Ove godine održat će se na novom, još većem prostoru, u samom centru Svetog Ivana Zeline (površine Sportsko-rekreacijsko centra), sa još bogatijim i još raznovrsnijim programom.
Na turniru sudjeluje preko 30 viteških, streličarskih, artističkih skupina iz Poljske, Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Italije i Hrvatske. Uz viteške borbe i opsadu grada, te noćnu bitku, najmlađe očekuje Začarana šuma s brojnim iznenađenjima, vilama i čarobnicama, patuljcima i drugim likovima iz bajki.
Manifestacija predstavlja jedinstvenu priliku doživljaja oživljene povijesti srednjeg vijeka sa ciljem jedinstvenog doživljaja zabave i akcije ali i povjesne edukacije kroz igru te privlači prvenstveno obitelji, djecu i mlade ali i mnogo avanturista i entuzijasta zaljubljenih u srednjovjekovne borilačke viteške vještine. Sportski dio događanja je turnir natjecateljskog karaktera u vještinama baratanja mačem (bohurt, melee, viteški dvoboji) kao i streličarski turnir.
Paralelno sa događanjem organiziran je sajam starih obrta, različite radionice te bogata gastronomska ponuda sa koncertima poznatih izvođača.
Pozivamo vas da nam se i ove godine pridružite i uživate...
Vaši Vitezovi zelingradski