-
Molim pomoć!
Molim neku dobru dušu koja je ujedno već pisala/predala molbu CZSS da odvoji pet minuta i pročita moju molbu
Unaprijed hvala :-)
(gore u zaglavlju sam navela imena,adrese,telefone)
PREDMET: Molba za posvojenje
Poštovani,
U braku smo četiri predivne i ispunjene godine,nažalost,bez djece te Vam se obraćamo u nadi da ćete nam pomoći upotpuniti našu malu obitelj.
Od djetinjstva smatram da se roditelj ne postaje samim činom začeća i rođenja,već nesebičnim davanjem ljubavi,topline i potpore jednom malom biću,neovisno o tome tko ga je donio na svijet. Iskreno vjerujem da, dok pišemo ovu zamolbu,negdje neko dijete čeka na nas s jednakim nestrpljenjem s kojim mi išćekujemo nju/njega.
Ako bi to bilo ikako moguće,voljeli bi posvojiti dijete predškolske dobi jer je polazak u školu prva velika prekretnica u dječjem životu i smatramo da bi tako imali više vremena za upoznavanje i adaptaciju samog djeteta u novu sredinu.
Sigurni smo da djetetu možemo pružiti topao i stabilan dom te neizmjerno puno ljubavi i brige sa svih strana- i suprugovi i moji roditelji,šogorica,kumovi i bliski prijatelji nadaju se zajedno s nama.
Ja sam rođena 1982.godine, a suprug 1977.godine.
Oboje smo zaposleni u državnim poduzećima,na neodređeno vrijeme,ja kao referent za rješavanje o pravima iz mirovinskog i invalidskog osiguranja,a suprug kao nadzornik/inspektor za osovinsko opterećenje u XY.
Imamo riješeno stambeno pitanje i u bliskoj budućnosti mislimo proširiti stambeni prostor.
Mogli bi napisati još mnogo stranica o toliko željenom djetetu,o nama samima i našem životu,poslu,obitelji...no nadamo se da ćemo o svemu tome imati priliku razgovarati tijekom samog postupka.
Unaprijed zahvaljujemo na posvećenome vremenu,
--------------------------- ---------------------------
U Rijeci,21.svibnja 2012.
-
Jedna krasna, topla zamolba:klap:
Samo mi nije jasno kome je upućena ova zamolba - za obradu u tvom centru ili ona koju šalješ po svim centrima nakon obrade!?
-
Hvala rima :)
Zamolba matičnom CZSS RI,a kad dobijemo pozitivno mišljenje,mislim prilagoditi adrese i poslati na svih 80-ak centara,tako su me uputili u Centru (navodno ako pošaljem molbe sada,a nismo prošli postupak procjene podobnosti nema nekog smisla jer navodno svi centri provjeravaju podobnost pri matičnom centru para).
Možda i dodam koju rečenicu/prilagodim sadržaj nakon što prođemo inicijalni dio postupka.
Hvala puno :)
-
P.S. Rekla mi je socijalna radnica da ne pišem zamolbu za procjenu podobnosti (koju sam donijela sa sobom) već odmah molbu koju ću nakon završetka procjene multiplicirati i poslati svim Centrima
-
:-D ko da čitam našu!!!
samo smo mi i par rijeći napisali o sebi, svako zasebno
a i mi smo odmah krenuli sa takvom molbom
sretno i javljaj kako ide :-)
-
Hvala ArI MaLi :-)
Javljati ću se!
-
Kismet, dobrodošla! Sretan put vašoj molbi!
-
-
Lijepo si napisala molbu, ja bih je još malo proširila s nekim podacima, čime se bavite u slobodno vrijeme, što vas ispunjava, čemu se nadate, dodala bih nešto o teškoćama koje imaju djeca koja idu na posvajanje i s čim ste se spremni nositi.
Nama su rekli za prvog sina da je jedna od ključnih rečenica bila to što smo napisali da smo svjesni svega što su djeca prošla i da bi i posvojili dijete s nekim blažim zdravstvenim teškoćama.
-
I ja se slažem sa ivanas. Možda bi malo trebali razraditi navodeći svoje afinitete, želje, obitelj (braću, sestre, bake, djedove), što vas veseli, kakve vrijednosti imate, što vam je u životu bitno.
-
Mozda ne bi bilo lose napisati da vam nije vazna vjeroispovijest, nacionalnost i slicno, ako je tako, naravno. Meni to nije palo napamet pisati jer sam mislila da se podrazumijeva ali kad mi je je to napomenula jedna poznanica koja radi u jednom od CSS-ova, onda sam nazivajuci centre molila da to dopisu u moj fajl.
-
ja nemam iskustva s ovakvim molbama i stvarno ne znam što ljudi po Centrima sve gledaju, ali mi je upalo u oko da ne koristiš razmak nakon zareza. možda je totalno nebitno, ali ne može škoditi ako ispraviš. (Znam da tu na forumu ne radimo lekturu postova, ali ovo će pismo biti službeno poslano)
-
Hvala svima na sugestijama, ubacila sam još 2-3 rečenice glede samog djeteta, ali onaj dio o sebi i suprugu nisam nadopunjavala, mislim da nema potrebe.
Najvažnije mi je bilo da nisam promašila "light motiv" molbe, a za dalje je i tako presudan osobni angažman i naravno, faktor sreće (kao uostalom i u svemu).
P.S. Rossa i Čokolada- hvala još jednom što ste me opomenule za razmak iza zareza,vidi se da sam na bolovanju, potpuno sam "ispala iz štosa"8-)
-
sve ok. nadam se da će vam se želja brzo ispunuti
-
Sretno!! Da sto prije krenete u kupovinu djecjih stvari :)
-
Lijepo je to napisano, ali i mi smo isto malo više o sebi napisali!:yes:
........gdje i u koju školu,.....trenutno zaposlenje,..hobiji,...čitanje,...ja sam za sebe navela da se godinama borim sa neplodnošću i da sam išla na MPO,nažalost bezuspješno!:-(I tako,naša je bila molba topla i malo poduža! Mogla sam ja još pisati ali nestalo papira!:mrgreen:
-
Zaboravila sam reći da Vam želim puno sreće da dobijete čim prije svojeg mišića!:heart: