dali raditi ultrazvuk ili ne?
Tko ima savjet šta da radim. Trudna sam cca 6 tjedana i imam konstantno bolove slične menstrualnim. Znam da je to normalno ali ja bih zbog nekih okolnosti(bolesti) puhala na hladno pa idem sutra ginekologu.
E sad, zanima me dali je nužno da mi doc radi ultrazvuk s obzirom na bolove ili može samo na osnovu vaginalnog pregleda odrediti dali je sve u redu i dati možda potrebnu terapiju? Ja bih svakako željela odbiti ultrazvuk do otprilike 11 tjedna ali sad sam u nedoumici.
I još nešto me zanima: mogu li se ikako u ovakoj ranoj trudnoći zabilježiti otkucaji bebinog srca(ako je počelo kucati) osim ultrazvukom?
Re: dali raditi ultrazvuk ili ne?
Citiraj:
ivancica prvotno napisa
E sad, zanima me dali je nužno da mi doc radi ultrazvuk s obzirom na bolove ili može samo na osnovu vaginalnog pregleda odrediti dali je sve u redu i dati možda potrebnu terapiju?
Ja sam u 7. tj. imala grčeve (koji mogu biti potpuno normalni, ali i ne moraju), mrvicu sam prokrvarila - doslovno 1-2 kapi. Na uzv-u mi je otkriven popriličan hematom uz sami plod i dijagnosticiran prijeteči pobačaj. Određeno mi je strogo mirovanje i terapija Dabrostonima.
Hvala Bogu sve je dobro završilo, ali pitam se što bi bilo da ta kapljica krvi (smeđe- što znači stara krv) nije izašla, a mogla se komodno ne pojavit, ja sigurno ne bih otišla na uzv, smatrala bih da su grčevi normalni i ko zna kako bi to završilo.
Kod prijetečeg pobačaja u pravilu nema neke terapije osim mirovanja i Dabrostona. Iako od "bezpotrebnog" uzimanja progesterona nema štete, mislim da ti ga nitko neće dati onako preventivno.