Danas: krmenadle na naglo (na maslinovom ulju, zacinjene solju, cesnjakom i papikom u prahu) i salata od cikle
Za veceru ostaci krmenadli i jaja na oko
Sutra kelj na pari i hrenovke od puretine.
Printable View
Danas: krmenadle na naglo (na maslinovom ulju, zacinjene solju, cesnjakom i papikom u prahu) i salata od cikle
Za veceru ostaci krmenadli i jaja na oko
Sutra kelj na pari i hrenovke od puretine.
Obzirom da je danas Pepelnica ili Cista srijeda mi danas jedemo posno. Trudnice ne poste, ali necemo se bas prejedati mesom. Umjesto toga juha od rajcice s knedlicama, tijesto s mrvicama i vrhnjem.
cevapi kod Zelje :D
ah....
jucer ja kupila dvije pastrmke i dam MM-u da on to ispece.
On ih je izrezao, napaco i stavio na ulje. Medjutim, sve se zaljepilo. Pomijesale se kosti i meso, tako da smo na kraju sve bacili i narucili pizzu :mrgreen:
Nisam majstor za ribu, ali mm-u uvijek dobro ispadne, ali na raostilju.
Gdje je sad pogrijesio? Mozda mu ulje nije bilo dovoljno vrelo?
a natapkati u kukuruzno brašno prije pečenja?
Rucak danas: integralni spaghetti sa umakom od paradajza.
Vecera: krmenadle na naglo, umak od gljiva i vrhnja
(ovo je vec 3. put ovaj tjedan da jedemo krmenadle :roll:, MM kupio 3 paketa :roll: :mrgreen:).
NJezino veličanstvo moja mama kuha sarme. Amen.
MM radi snicle u šampinjon sosu :heart: a ja na forumu :D
Ja danas radila večeru umjesto ručka. Plodovi mora s tjesteninom. Začudo, nije mi se rigalo od toga, valjda jer sam još jako malo trudna, u prvoj trudnoći na sam miris bi trčala u wc. :roll:
hrenofke :mrgreen:
kruh i voda
kombiniram: (sjećate se onog crtića?)
danas oslići, krumpir, zelena salata.
sutra: sarma (mama skuhala)
prekosutra: grah i unutra ostatak sarme (to je već petak)
subota: grah koji sam odvojila prije dodavanja sarme i unutra povrće i pašta (to je već subota - tako da nema nakuhavanja nego šetnja s klincima). eto - uspješnim planiranjem do slobodnog subotnjeg jutra!
jel može recept?? :lol: :lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
ne može!
Davor bi odmah našao sto mana što jedem prekjučerašnji kruh :lol:
Dinstane mahune s gripoznim batacima :mrgreen: , pire-krumpir i crveno zelje na salatu.
Rucak: riba i spinat na pari
Brokula i karfiol sa širokim rezancima. Možda napravim i juhu od gljiva.
lovački ručak za danas :roll:
teleći gulaš i šurlice :P
ne kuham ništa. i muž i ja na poslovnim ručkovima (svatko zasebno)
Alisaskvo reci ti meni sta su surlice...
Kako ne znas, male surle :lol:
vidi nje!!! :P
Deja, kako kombiniraš brokulu i karfiol s rezancima?
Ja sam na dvopeku i čaju, a family će imati špinat i jaja.
Juha od povrća, špinat, smeđa riža, crvena leća sa lukom, pohani celer. I sad sam se najela da ne dišem.
Odoh leći!
:)
Ja danas imam krpice sa zeljem :D
punjene srdele sa paradjz preljevom i palentu sa parmezanom i przenim kukuruzom njamiiiiiiiiiii
ajme, kako radiš tu palentu? super zvuči.
ja sam u jednom restoranu jela grilanu palentu premazanu maslinovim uljem i češnjakom, nešto prefino... svakako ću je doma napraviti.
šurlice su ti nešto kao pašta,onako su ti duguljaste i imaju rupu u sredini,to ti je specijalitet tu na otoku,ja sam ih radila samo par puta u životu jer je prilično smotano pa obično kupim od jedne bakice koja to radi na veliko,ali uz gulaš paše fantastično. :P :P :P
šurlice su božanska hrana. pogotovo one tete luce. :)
a fino ja rekoh, male surle :P
doduse, garant su boljeg okusa.
ja danas radim lazanje nod 3 vrste sira (bit će fino i bez 4.)
i pileći batak i zabatak na tavu, ako ovo gore ne bude dovoljno
meni je jednostavnije ribe pobacati u protvan i u pećnicu (barem nema ribanja pločica i pola kuhinje) a super su fine.Citiraj:
snorki prvotno napisa
ŠURLICE su najbolje krčke, cure znate li gdje ima friških za kupiti u Zg-u, ja sam ih danas našla u Konzumu ali su zamrznute.
orijentalni pileći saft:
pileća ili pureća prsa narezati na kockice. popržiti na ulju da pobijeli. dodati krupno narezan luk i češnjak, pržiti još nekoliko minuta. dodati curry u prahu i cimet, sol i papar, miješati minutu. dodati pelato i vodu ili temeljac, kad zakipi smanjiti vatru. kad je meso mekano dodati vrhnje za kuhanje, kuhati još minutu. maknuti s vatre, kad se malo ohladi iscijediti limun. poslužiti s rižom i zelenom salatom.
mi smo napravili jako lagano začinjeno i svi troje uživali!
uz to čoksa-muffini, mmm!
Pa tek je pol dvanaest! Šta ste već ručali?
Ja tek tražim inspiraciju.
u ipercoopu!!!Citiraj:
Mirta30 prvotno napisa
mi tek idemo na dolac :)
Skuham povrće tak da se ne raspada,dodam malo slatkog vrhnja, pomiješam sa širokim rezancima, po tome stavim sir i zapečem u pećnici.Citiraj:
anchi pp prvotno napisa
Danas lignje s krumpirom u pećnici, salata, juha.
Hvala :)