-
Restoran za bebe
Drage mame, zanima me vaše mišljenje. :-)
Što mislite o restoranu za bebe i djecu? Tj. restorančiću u kojem bi vaše bebice od 6 mjeseci i više mogle dobiti kašice ili ukusan obrok od svježih sezonskih namirnica po vašem izboru? Umjesto da iz grada trčite doma kako biste nahranili dijete, tu biste mogli za pristojne cijene dobiti finu papicu, presvući i podojiti vašu bebu ne ustručavajući se zbog osuđujućih pogleda. :yes:
U ponudi bi bili i svježi sokovi od voća i povrća, za vas i najmanje, te puno igračaka, parking za kolica :-P...
I naravno, i mame i tate bi mogli nešto fino popapati, jedno ili dva jela dnevno bi bila pripremljena i za velike.
Ja bih bila presretna da postoji takvo nešto u ZG. :mrgreen:
-
Mislim da je to tako škakljivo i da bi ti trebalo više papira za to voditi (sanitarna, pa za djecu, pa HACCAP), i na koncu da nešto pođe po zlu, uvijek bijesan roditelj može reći da nije dobro kuhano ili nešto. Uf. Niti bih išla, niti bih se usudila tako nešto pokretat...
-
... pogotovo dok je ajmo reć sanitarno ispravnih kašica u dućanu za kupit, pa se bebu nahrani gdje god želiš. Nama su konobari u mikrovalnoj grijali kašice po raznim restačima...
-
-
Samo za bebe ili hrana za bebe uz ponudu za odrasle? Radije bi djetetu dala svježi obrok nego kašicu iz dućana tako da mi se sviđa ideja, već zamišljam prostor, samo trebala bi biti dobra lokacija.
-
zanimljiva mi je ideja da malo dijete može u gradu pojesti nešto zdravo, ali više u smislu da je to dodatak u ponudi normalnog restorana, uz eventualno neku igralicu za veću djecu i osoblje tolerantno prema djeci općenito
dakle, nešto kao obiteljski restoran, sa ponudom svježe i zdrave hrane da, baš restoran za bebe- ne. propao bi zbog premalo gostiju.
-
Meni se čini ideja ok, ali smatram da nema tu načina za opstanak. Količina mama koje bi s bebom došle u restoran da beba pojede ručak je jako mala, a namirnice uvijek moraju biti svježe, prilagođene dobi, tablici dohrane, željama majke,...
-
Joe se ubacila s istim zaključkom.
-
da, tako nešto bi vjerojatno imalo smisla u jako velikom gradu, gdje specifična ponuda ima prođu, ali zg je premali (ili bilo koji grad u hrvatskoj)
meni je drag green point fast food za vegetarijance u varšavskoj, možda neki zdravi fast food, pa da nudi i zdrave kašice.
i da, ugostiteljstvo je jako sklizak teren, moraš puno znati o tome da ne bi propala.
-
Kad gledaš koliko bi taj obrok morao koštati da se isplati?
-
Hrana za bebe, ali ako roditelj želi popiti svježi voćni ili povrtni sok, ne vidim razloga zašto ne bi. Ili nekakvo lagano varivo koje bi bilo u ponudi tog dana. Ali sve bi bilo podređeno djeci, posuđe i sl., pa ako roditeljima ne smeta, ne vidim razloga. I naravno da bi bile izvojevane sve dozvole, uostalom ne možete ni otvoriti nešto takvo bez milijun potrebnih papira. :-)
Ja bih uvijek prije dala djetetu takvo nešto, nego kašicu iz dućana, naravno ako se zna da to mjesto radi kako treba.
Mame vode djecu po MCDonaldsima, McKavama i McMačkama, raznoraznim pekarnama, tako da se uopće ne slažem s Ifigenijom oko toga.