.. samo što nije dozorio, a ja znam samo na apšmalcani način :mrgreen:
Dakle, slušam prijedloge.
Hvala!
Printable View
.. samo što nije dozorio, a ja znam samo na apšmalcani način :mrgreen:
Dakle, slušam prijedloge.
Hvala!
Rižoto (kao rizi bizi, ali umjesto graška ide bob), razne kombinacije s tjesteninom (izdinstaš na luku bob, a tijesto skuhaš, pa pomiješaš) - ove kombinacije umjesto s tijestom možeš raditi sa prosom, sa kuskusom....
Varivo s mrkvom (kao proljetno varivo, ali umjesto graška ide bob)
Namaz (kao humus ali umjesto slanutka ide bob) - miksani bob s maslinovim uljem i češnjakom, po želji uz dodatak limunovog soka.
Hvala :)
Nego, ispričavam se, vidim sad da je već bila niže ista tema.. nisam našla iz prvog pokušaja.
pisala sam već na jednom drugom topicu, ali ponovit ću
možeš ga skuhat u varivo s nekom vrstom mesa - janjetinom, teletinom, s tripicama na gulaš
u Dalmaciji je popularan prilog: kuhani bob i blitva. Može i sa malo krumpira, i naravno maslinovo ulje.
Meni jako fino, ali je, što no bi se reklo, acquired taste: sipa s bobom: prodinstaš luk, na to dodaš nasjeckanu sipu, češnjaka, peršina, rajčice, bijelog vina i vode, bob i na kraju crnilo od sipe. Meni stvarno za poludit dobro, ali MM je rekao da mu to zvuči kao jelo iz pakla :)
Pesto od boba: skuhaš bob i oguliš ga iz one opne (samo stisneš i on sklizne), propasiraš ga sa češnjakom, tvrdo kuhanim žumanjcem, maslinovim uljem, pecorinom ili nekim drugim sirom, malo svježe mente, sol i papar.
http://www.coolinarika.com/recept/742159/
bob je najbolji s artičokama
ne znam kako drugdje, kod nas su artičoke već lagano prošle (a i bob)
inače se slažem :njam:
kod mene na pazaru, ima ih kod još jednog prodavača.
Dinstani mladi bob u mahuni s domaćom manistrom :mljac: