"polisila " znači da sam je zaboravila 3 dana izvaditi iz mjesta na kojem je stajala s vlažnom robom :cupakosu:
sad ima onih crnih točkica i naravno ne može se oprati običnim putem
s čim i da li se uopće to može oprati?
Printable View
"polisila " znači da sam je zaboravila 3 dana izvaditi iz mjesta na kojem je stajala s vlažnom robom :cupakosu:
sad ima onih crnih točkica i naravno ne može se oprati običnim putem
s čim i da li se uopće to može oprati?
Ja nikad nisam sa ničim uspjela, tako da sada takav komad odmah leti u smeće.:mrgreen:
uzmi crni marker pa ju cijelu dobro istočkaj :)
možda dobiješ kakav zgodan odjevni unikat.
Nikad nisam uspješno riješila te točkice osim s ručnika i kuhinjskih krpa. Njih operem na 95, ostalo bacam u smeće.
jednom sam na opri gledala nekog njenog stručnjaka za organiziranje doma koji je rekao da je to toxic mould i da treba letiti ravno u smeće
To je moja baka znala reći da je takvu stvar "pikec ubil", tak da ju je izgleda i doslovce ubil... Pa ipak lijeka ima, mojoj mami se dogodilo slično s jednom bijelom bluzom ljetnom i ona ju je prefarbala u tamniju boju! A sad, ovisi o tome kakav je materijal, hoće li primiti boju npr. Pročitaj deklaraciju, ak je 100% pamuk prefarbaj ju u plavo, zeleno, crno... nemaš kaj izgubiti ionako.
Ja nisam uspjela skinuti ni s kuhinjske krpe nakon dobrog sušenja i iskuhavanja
bacaj!
Malo glupo pitanje možda, ali što su uopće te točkice? Plijesan, gljivice?
Mislim plijesan. To se zna uhvatiti na zavjese od tus kabine. Ne uklanja ni domestos.
Plijesan. Ja bih bacila. :neznam:
I ja
I meni se pred malo to dogodilo,ma koliko god puta oprala,prokuhala ne ide..i još onaj odvratan miris ostane..sve sam bacila
Postoji dr. Beckmanns sredstvo za skidanje plijesni, ali ne znam koliko je djelotvorno. Tj. nisam ga osobno probala. Neka druga sredstva (to su one male zelene trokutaste plastične bocice) redovno koristim i efikasno skidaju fleke za koje su namijenjena. Moze se kupiti u DM-u i Mulleru, za ostale ducane ne znam.
bacila sam je
Meni se isto dogodilo s jednom Luninom majiciicom, pa mi je bilo zao da bacim. Skinula sam s dm-ovim sredstvom za skidanje fleka za beli ves, to je ona bela kantica (denk mit), a postoji i zelena, za sve vrste vesa.
Otišlo bi i s varikinom ukoliko je materijal podnosi...