zbrajali i prebrajali i bit će nekih novčića za put. prijatelji idu tamo pa bi se i mi uvalili
imate li neke preporuke za smještaj i obilaske (uz pretpostavku da nađemo smještaj ovako kasno)
Printable View
zbrajali i prebrajali i bit će nekih novčića za put. prijatelji idu tamo pa bi se i mi uvalili
imate li neke preporuke za smještaj i obilaske (uz pretpostavku da nađemo smještaj ovako kasno)
Sakarun, Telaščica + klif, špilja, Sali - Linčarnica
ja sam bila u Solinama, 2 min automobilom od najljepše plaže Saharun (prirodni hlad je samo na jednoj strani plaže, potrebno je ponijeti suncobran) - prekrasan bijeli pijesak u moru - nešto predivno
Soline su malo seoce, s priručnom 4-kvadratnom trgovinom (ujutro dođe kruh, pa tko prije njegov je)
kad idete na Dugi otok, dođite ranije na trajekt, jer je gužva i zna se čekati i sljedeći (iako plovi veliki trajekt); automobil ostavite u koloni za trajekt, opskrbite se povrćem, voće, mesom, na zadarskoj tržnici koja je uz pristanište
koliko se sjećam bankomat je u Slanom, veća trgovina je u Slanom, Božava ima manju trgovinu, nešto restorančića
odite na izlet, na zalazak sunca na svjetionik Veli Rat
posjetite PP Telaščicu (automobil morate ostaviti dosta daleko pa pazite na vrijeme kad s djecom idete jer morate cca 1,5-2km prijeći pješice)
Evo, već su cure sve rekle. Gdje god se smjestili, svakako preporučam obići otok i već spomenuta mjesta (Telašćica, Sakarun, Veli Rat). Za smještaj ne znam osim za Sali - ima dosta apartmana, sve sličnih cijena i svi su u "centru" :-) Nekoliko štandova s voćem i povrćem, nekoliko restorančića i zgodnih kafića, dućan od malo više nego 4 kvadrata. Imaju čak i vrlo zanimljivu knjižnicu. Plaža nije idealna za jako malu djecu (Bočac - betonirani platoi), ali je more kristalno čisto. Ako idete u kolovozu, onaj vikend 11. i 12. je poznata saljska fešta i trka tovara.
Jedino ako se odlučite za Sali - od Božave (trajktna luka) imate dobrih 40 min, do Sakaruna 45... Do Telašćice 5 min autom, dalje pješke.
nažalost, idemo u srpnju pa ništa od saljske fešte. sad moramo vidjet gdje ćemo uspjet naći smještaj. mislila sam da je trajekt jeftiniji, al dobro.
trajekt je s 1.6. poskupio (bio je 250kn ujednom smjeru koliko se sjećam)...
skupo, ali bit će vam to lijepo ljetovanje
mislim da ćeš naći smještaj, nema tamo baš puno turista, još s poskupljenjima autoceste i jadrolinije mislim da će mnogi i odustati od odlaska na otok
ako želiš, ja ti mogu potražiti tu apartmansku kuću na internetu pa ti poslati link
a nije:-)
idem gledati lijepe slike otoka i prsijetiti se tog ljetovanja ...
javim se ppom
hvala
pa koliko je sad trajekt?
ja sam jos uvijek u potrazi na najoptimalnijom destinacijom :) a nista nisam nasla da odgovara svim zahtjevima.
bio je i dugi otok u igri, ali mm nece na trajekt :(
ajde javi sto si nasla!
ako sam dobro vidila, 176 kn auto + 30 kn po osobi (u jednom pravcu)
poslala sam ti
Ipak idemo u Sali. Tamo smo našli smještj za sve u istoj kući. Koja nam je najbolja plaža u blizini (4 komada djece do 7 godina)? malo prirodnog hlada bi bilo divno, ako ne nosimo suncobrane
Bočac, ispod hotela. U različito doba dana ima hladovine na različitim mjestima, ali se teško nađe mjesta jer je plaža uska. Ali tamo je sve blizu pa ti se isplati na plažu i na samo sat-dva. Kad smo drugdje, obično nosimo šator za plažu, kad smo tamo - ništa (kad nam postane vruće jednostavno odemo s plaže).
a jel se može na Telašćicu biciklom od mjesta gdje moramo ostaviti auto?
sve mi se čini da smo ipak trebali u Božavu pa da nam Sakarun bude bliže. da čujem pošteno, jesmo li pogriješili odabirom?
Koliko ja znam - to je to. Ovo nije loša plaža samo se na njoj skupe svi - i hotelski, i apartmanski gosti i domaći :D Premda, kako to nije veliko, ja tamo nikad nemam osjećaj neke velike gužve. To je malo mjesto. Svud oko Salija se možeš kupati (možete proći od Bočaca uz more natrag u "centar"), ali to nisu uređene plaže pa prilazi znaju biti malo nezgodni, ali nađe se i lijevih mini-uvalica. No jedno je siguno - more je uvijek predivno. Vidi tu (ne znam ništa o ovim apartmanima, ali na dnu su slike, nakon slika apartmana - to je Bočac, ova zadnja slika je jedna od tih "divljih").
Preporučamo zgodan kafić (kids-friendly) odmah pored pristaništa i posjet već spomenutoj osebujnoj knjižnici (otvorena je do kasno navečer).
Što se tiče Telašćice, neće se ni vama dati tamo svaki dan (treba to prehodati po makiji i užarenom suncu), a i plaća se neka ulaznica u sezoni.
To je jako individualno - bila sam u Božavi onako u prolazu i za godišnji bih osobno radije izabrala Sali. Božava, osim što je blizu Sakaruna (do kojeg svjedno moraš autom, doduše nekoliko minuta) mi nije nešto zapela za oko. A Sakarun je bez hladovine. Tamo svakako ponesite suncobran ako idete na cijeli dan. I tamo ima malo pješaćenje, ali puno manje nego za Mir (Telašćicu) - ovisi koliko blizu nađete parking.
Na koliko idete? Ako idete na tjedan dana, jedva ćete stii sve obići :)
Jedan dan Telašćica, jedan Sakarun (usput svratite do Velog Rata), pa ako još odete na jednodvnevni izlet na Kornate...
mi 6 dana, prijatelji 8
nama vozikanje nije problem (na visu napravili 480 km u 7 dana), ali prijateljima djeca baš nisu oduševljena vožnjom
tko bi bio oduševljen s vožnjom
može li savjet nas koji smo po cijele dane na plaži, kad dođeš prvi dan šetaš po plaži i gledaš gdi ima najviše hlada, najčešće ispod nekih velikih stabala, gledaš kak se mjenjaju sjene, i odlučiš gdi ćeš kampuirat, ak treba kampiraš na par mjesta, pa se u toku dana seliš s mjesta na mjesto, to kod vas ne bi trebalo bit problem ( nama nije) ostavit neke stvari ( recimo sad imamo cerade) u 6-7 sati ujutro i kad ti dođeš s detetom oko 9 taman imaš i mjesto i hlad.
savjeti su uvijek dobrodošli. ali pošto smo tamo samo 6 dana, kako Freja reče ionako ćemo svaki dan istraživati neko novo mjesto pa nemam kako "rezervirat" mjesto
baš mi je trebao ovaj topic :-) i mi planiramo na Dugi otok.
Samo još moram naći neki lijepi smještaj
imaš na forum.hr temu preko 19 stranica i ima dosta linkova za smješttaj.
hvala Rossa :-) , a vidim da ste i vi pokretni. Mi smo isto prošle godine obišli Vis uzduž i poprijeko. Ove godine planiramo Dugi otok. I sad mi je Freja bacila bubu u uho sa smještajem u Saliju, a na prvu loptu sam ga preskočila.
možda je smještaj na sjeveru bolji, ali smo našli samo jedan smještaj i to za dosta više novaca nego u Salima (mislim da se to ovako deklinira), zato i gledam koje su plaže zgodne dole na jugu.
nisam došla preporučit smještaj, nego napomenut da nije saKarun, nego saHarun
i da nije salij, niti u saliju/salijima, nego se mjesto zove SALI, i u salima ili na salima, iz sali...
eto, malo komentara od dugootočana :mrgreen:
ajmo ovako! Sakarun , liiipooo bilo prije 10 godina!
mislim , plaza je lipa , ali kad nema furesti , u sezoni su covik na coviku i jos kad se face s gliserima i brodicama usidre na samu palzu dode mi da......:gaah: Ako vec oces sakarun , proseci duuz plaze , prema punti i na " lopati" ces naci malu plazu s sljunkom , a nikog nema ( mozda jos jedan par).
I s vanjske strane ima lipo zalo , ali za dicu bi moglo biti dosta valova.
Kod svetionika na Velom ratu s live strane je takoder liiipooo zalo , ali obicno ga talijani okupiraju , ima i jedna manja plazica s desna , ali do tamo vozi vlakic s cesima pa je guuuzva:-(
Ozgor Savra imas plazu prema kulfu Velo zalo.
Na jugu ima vise bocica , lipih , mirnih , cistih , ali kako sam ih samo brodom obilazila ne bi znala kako cestom do njih. Cuh mi je jedna od drazih ,a Gozdenjak kod ulaza u Telascicu izbjegavat jer iako uvik nadem rucak :iskušenje: ima pcela.
jezero mi je preedivno , ali sad je prevruce za penjat se do njega .
Spilja strasna pec je simpa , ali se spremi na hodanje do nje po vrucini ( moji uvik brontulaju) :-)
kad smo kod ispravaka nije na salima vec na Sale ;-)
a prihvatis kako pisu i ne nerviras s jer i ovako ne mogu izgovorit kako treba :-)
ma , nije neki uspon , ali cesta je makadamska . Moze se i autom dijelom , samo nisam sigurna koliko, navodno su dio i izbetonirali. Mi bi ostavili auto kod glavne ceste , i onda pjeske oko 2km.
a šta si tila s ovim "iako uvik nadem rucak" reći?
To nisam skopčala
paa , ako volis lovit nikad neces bit gladna! :-) Oces prilipke i nanare ili hobu ? eto!
u mom selu na jugu otoka se kaže saHarun
možda oni na sjeveru kažu saKarun
ali nigdje ne kažu saliju - to je donešeno sa kopna (čitaj - iz zg) i jako je krivo