Nase fobije i odgoj djece
Evo sta mi je proslo kroz glavu veceras
Ja se uzasno bojim zmija... imam ekstremnu fobiju, tako da se cak bojim proci i pored crijeva za polijevanje baste kad je baceno na zemlju. U biti, sve sto ima oblik zmijolik, mi izaziva osjecaj panike i straha..
U kuci ne smijem imati ni novine sa slikama zmija u slucaju da ih pregledajuci ne dotaknem i ne vidim....
Eh, kako ce to izgledati kad se dijete bude igralo i kad hoce igracke tipa zmije... ili neku knjigu... i t d...
Mozda zvuci glupo, ali meni to vec izgleda kao problem..
Ne zelim da djetetu uskratim nesto sto je normalno, samo zato sto ja imam nenormalan pristup tome...
Je li ima netko sa slicnom situacijom?
Re: Nase fobije i odgoj djece
Citiraj:
Linea prvotno napisa
Ja se uzasno bojim zmija... imam ekstremnu fobiju, tako da se cak bojim proci i pored crijeva za polijevanje baste kad je baceno na zemlju. U biti, sve sto ima oblik zmijolik, mi izaziva osjecaj panike i straha..
U kuci ne smijem imati ni novine sa slikama zmija u slucaju da ih pregledajuci ne dotaknem i ne vidim....
Identicno. Najgora moguca kazna (osim jednosatnog prisustvovanja techno partiju) bi mi bila ulazak u paviljnon s reptilima u zooloskom vrtu. Da mi zivot o tome ovisi - mozda bih usla... ovako uvijek netko drugi ide s djecom unutra i poslije su odusevljeni kako su vidjeli veeeeeelike zmije! Marko je neko vrijeme bio toliko opsjednut zmijama da se jedno jutro cak rasplakao nakon kakanja jer mu kaka nije imala oblik zmije nego neke polu-kasice... :roll:
Citiraj:
snorki prvotno napisa
Godinama sam sanjala jedan te isti san; ulazim u klimav lift, pritisnem dugme za ne znam koji sprat i krenem.... Medjutim lift ne staje!
Na kraju odlazim ja u potkrovlje, otvara se krov zgarde, a ja izlijecem...
Nevjerojatno! I ja isto! Ulazim u lift i trebam ici na neznamsadkojikat, a lift ne staje ... a katovi prolaze.... 14., 26., 48., 71., 126., 189.,... i dalje ne staje, a ja ne mogu nikuda... brrrr. Uzas.
Re: Nase fobije i odgoj djece
[quote=snorki]"dille
Citiraj:
snorki prvotno napisa
Godinama sam sanjala jedan te isti san; ulazim u klimav lift, pritisnem dugme za ne znam koji sprat i krenem.... Medjutim lift ne staje!
Na kraju odlazim ja u potkrovlje, otvara se krov zgarde, a ja izlijecem...
Nevjerojatno! I ja isto! Ulazim u lift i trebam ici na neznamsadkojikat, a lift ne staje ... a katovi prolaze.... 14., 26., 48., 71., 126., 189.,... i dalje ne staje, a ja ne mogu nikuda... brrrr. Uzas.[/quote:18c3053e71]
I ja! :shock: I uvijek lift ide prema gore....bez zaustavljanja. E hajd sad racionalna dille daj racionalno objasnjenje!