Koliko s vremena s kojim roditeljem?
Ovo je pitanje prvenstveno za one koji imaju vise djece ... da li ste kad primjetili da imate problema s klincima zato sto su pretezno sa jednim roditeljem? I kako dijelite vrijeme medju klincima, odnosno da li imate problema ako se ne mozete posvetiti dovoljno svakome pojedinacno?
Prije 2 godine kad je MZ bila trudna bas smo radili na uredjivanju novog stana i selidbi i obzirom da je MZ imala dosta tesku trudnocu s puno povracanja onda je Vedran vecinu vremena provodio sa mnom: svaki dan do vrtica i nazad, ducani, majstori ... i nije bilo puno vremena za mamu (dodatni problem je sto MZ trenutno ne vozi, a vrtic je podalje od naseg stana, a tik uz moju firmu tako da ga uvijek ja vozim u i iz vrtica). Nakon nekog vremena (tad je pak MZ bila zauzeta malom Zrinkom, dojenje satima i sve tome slicno) su poceli problemi s njime, disciplina, agresivne reakcije prema MZ i slicno i tad nam je palo na pamet da bi mogao biti problem u tome sto je tako rijetko sa njom. Pokusali smo forsirati njihovo druzenje koliko je to moguce i stanje se dosta popravilo.
Sad imamo pak drugi problem - naime, Zrinka hoda, pomalo prica, krenula je u vrtic, vesela je curica i svi ju zele malo podragati, poigrati se njime ... uglavnom, preotela je Vedranu popularnost i sad radi ljubomora. Primjetili smo da Vedran cesto iz nepoznatog razloga uzred idilicne igre pocinje raditi nered i onda smo skuzili da se to desava kad nema nasu pozornost vec smo mi ili sa Zrinkom ili pak radimo neke kucne poslove ili druge stvari sami. I sad smo pred problemom: Vedran trazi svoju dozu pozornosti, Zrinka takodjer (sad taman zavrsava privikavanje u vrticu i kad je doma naprosto se "lijepi" za nas), a neke stvari ipak moramo raditi i sami ... a dan ima samo 24 sata i tata i mama samo po 2 ruke i 1 glavu. A razlika u godinama izmedju njih dvoje je ipak poveliak tako da je tesko zabaviti s necim njih oboje istovremeno.
Da li ste imali kad takve probleme? Kako ste ih rjesavali?
Pokusavali smo Vedranu malo to sve rastumaciti, no nisam siguran koliko je skuzio - nekad se ponasa izuzetno zrelo kad se moramo posvetiti Zrinki (npr. uspavljivanje), ali cesto samo radi dar-mar. A Zrinku treba i presvuci i nahraniti i pomaziti kad se udari ili je umorna ...