Znam da vas ima s Peljesca, a treba mi hitno informacija: postoji li lokalna autobusna veza Prapratno-Ston-raskrsce Ston? Ili barem od raskrsca Ston do Stona? Ili neka kombi, mini bus, taksi varijanta.
Gugl mi bas nije od pomoci.
Printable View
Znam da vas ima s Peljesca, a treba mi hitno informacija: postoji li lokalna autobusna veza Prapratno-Ston-raskrsce Ston? Ili barem od raskrsca Ston do Stona? Ili neka kombi, mini bus, taksi varijanta.
Gugl mi bas nije od pomoci.
Jedino ima autobusna linija korčulanka do Prapratna, Dbk-Korčula i obratno, i Za raskršće Ston-Ston autobusna linija Dubrovnik- Ston. Još provjeri liniju Dbk- Dubravica, nekad znanu kao Dubrovnik-Orebić. Neznam im raspored, otkad sam trudna ne koristim bus, pokušaj stranicu Libertasa, šteka mi komp, jedva pišem postove. Sretno!
Taksi varijanta je dosta skupa, kombi, minibus i ostalo samo za tu relaciju ne postoji, jedino da zamoliš nekog lokalnog za uslugu :-)
isvetice, hvala, tebe sam trazila :-) :kiss:
A znas li ima li taksi stalno stajaliste? Ili se moram nadati da ce naletit?
Pokusavam pronaci vozni red autobusa, i preko interneta ne nalazim nista, telefon ne dizu...:roll:
Probat cu sutra kroz jutro zvati, treba mi bas provjerena informacija.
Svrbi me palac da stvarno ustopamo tih desetak kilometara, ali smo, naravno, s malenom.
Trebamo iz Splita doci do Mljeta, i cini mi se da cemo ipak ici preko Vela Luke-Korcule, brodom.
@lunja: ako ste bez auta i hoćete stići od Splita do tramvajskog pristaništa u Prapratnom neće biti lako. Opcija1: jest bus koji vozi direktno iz Zagreba za Vela Luku (Riječki autoprijevoznik). Najbolje je vidjeti raspored pa se ukrcati u Splitu i zamolit ga da vas iskrca na vrhu Prapratna. Nakon toga imate još pet minuta spusta pješke do pristaništa. Ne postoji direktna linija od raskršća Ston (tamo gdje se produži za DBk) do Stona, a kamoli do Prapratna. Opcija2: na raskršću (tamo gdje se iskrcate iz busa koji vozi za Dbk) čekati autobus iz Dubrovnika koji vozi ili za Vela Luku ili za Orebić. Mislim da iz Dubrovnika za Orebić kreće u 14.15h, a za Vela Luku u 15h. Računaj da mi treba 50min do 1h do raskršća tj. Stona (ovisi o tome koliko ima putnika za lokalna mjesta do Stona). Ako idete s jednim od ova dva autobusa, opet ih trebate zamoliti da vam stanu na vrhu Prapratna jer to NIJE njihova redovna stanica. Opcija3: (ne preporučam) stopiranje. Treba čekati na stanici (nije baš pogodno za malu djecu, nema puno hlada). Opcija4: zašto ne odete u Dubrovnik, pa se tamo ukrcate na brod za Mljet? (ovo mi se čini kao najjednostavnija opcija ;))
Kad stižete? Možda da vas pokupi netko od mojih sa raskršća i dovede do trajekta? Ja ne vozim, ali možda nešto mogu iskombinirati.
Ajme, isvetica, puno hvala za ponudu. :oops::-D:oops:.
Trebali bi u ponedjeljak, 6.8. na trajekt od 13 sati (ali moze eventualno i neki drugi, samo ne onaj u 7).
Vikend prije smo na Bracu, pa bi isli Sumartin-Makarska, pa neki bus do raskrsca Stona (ovo je najkraca i najbrza varijanta)
Ako nam ova varijanta ne uspije uvijek mozemo ici Supetar-St-Vela Luka-Korcula-Mljet.
Hvala jos jednom za ponudu. Nemoj molim te, sebi komplicirati- super ako nam mozes nesto organizirati, ako ne, kao da jesi :naklon:
Ako ne odem roditi, MM će vas prebaciti, javim ti točno sutra, javi mi broj moba na pp, pa se dogovorimo, treba li vam AS, koliko je dijete?
Ne znam koliko si od termina, ali mi se stvarno cini da smo malo u nezgodan momenat uletili :oops:?
Saljem pp.
Ma nema frke ionako MM vozi. Termin je tek 12. 08. :-D