-
Boja za beton
Molim, ako netko ima iskustvo iz prve ruke:
namjeravam pofarbati beton u garaži s bojom za beton, ali...
Od jednog prodavača čujem da je to problem i da ne preporučuje ako će se jednog dana stavljati glazura na taj beton (što je naša namjera, ali ne tako skoro), a od drugih prodavača i samih majstora čujem da to nema nikakve veze, da se slobodno pofarba i da ne pravi probleme kad se stavi glazura...
pa sad nisam pametna, a moram nešto riješiti s tim betonom jer je ispred ulaza u kuću i stalno mi se praši, a ružno i izgleda.
-
Iz neznam ni ja više kojeg razloga smo mi tu boju stavili u dnevni boravak. Znam da to sad zvuči extremno blesavo ali znam i da je postojao razlog, samo ga se ne mogu sjetit. :mrgreen:
Uglavnom, bilo je potrebno brušenje, 2 ruke impregnacije i 5 ruku bijele boje da se to prekrije! Pa ti vidi jel radi probleme...
-
Osobno nemam iskustvo ali srodno mi je to područje pa bi ovako rekla.
Mislim da ako sada pofarbaš površinu garaže s bojom za beton i kasnije se odlučiš za izvedbu nekog druga poda uz prethodnu izvedbu glazure od par centimetara nebi trebalo biti problema. Naravno na glazuru se još onda stavlja podna obloga po želji (keramičke pločice,...).
Mislim da osušena i nanesena boja kasnije kad se izvodi nova glazura nemože na nju utjecati. Ili probijati boju na površinu nove glazure.
Uglavnom otišla bi/nazva bi/ kontaktira mailom tehnologa bilo koje firme koja se bavi prodajom boje za beton i postavila mu ovo pitanje. Što se događa kada kasnije na boji za beton želimo izvesti novi pod (glazura, podna obloga) sigurna sam da će ti dati kvalitetan odgovor.
Nadam se da sam te dobro shvatila.
Sretno.
-