-
odlican tekst o fimozi
potaknuta dogadajem jedne forumasice, posto nazalost znam da nije rijetkost da se dogada takav neosnovani napad na djecakovo spolovilo, stavljam super tekst o razvoju pimpaca i ulozi kozice
http://www.drmomma.org/2010/01/phony...diagnosis.html
a mogli bi ga i za portal prevesti.
-
:love2: Hvala!
Nisam nista dirala jer mi se jednostavno cinilo neprirodno, sad sam konacno dobila uvid kako bi trebalo biti.
-
-
-
znam da ima taj, zadnji puta kad sam gledala nije bas bio vidljiv. to je jedan od rijetkih tekstova koji se moze naci o prepuciju a gle koliko djecaka ima :mrgreen:
znam da masu puta od ostalih mama cujem za nasilno prevlacenje, ili savjet da se to povlaci, a i sama sam dozivjela da je pedica htjela prevuci mom prvom kad je imao godinu dana i morala sam doslovno stati izmedu nje i sina da to ne napravi, oglusila se na moje zahtjeve (?!). prijetila se da ce on imati fimozu, a naravno da nije imao. prevukao je skoro do kraja s 3+ godine. iskreno sad ne znam kakvo je stanje jer otkad sam se malo informirala nema sanse da mu vise cackam po pimpacu, a ne dam ni kod dr. da to rade ako slucajno pomisle na to. prevlacenje kozice u tom smjeru ima ulogu samo za seksualno zadovoljstvo a daleko su oni od toga :mrgreen:
naravno, u slucaju ucestalih infekcija ili upala vrijede druga pravila, ovo je samo za normalan razvoj pimpaca.
-
Evo da potvrdim normalan razvoj penisa.
Moje dijete ima 5 godina i prije par tjedana je prevukao kožicu prvi put. Do sad nismo vidjeli ni rupicu.
-
Moja mama ( stara pedijatrica :-) ) veli da se nikakvo prevlacenje kozice ne radi! Da tek onda se to zalijepi gadno i mogu nastati priraslice i svasta nesto. Veli da ta koza ima svoju svrhu, stiti glavic koji je osjetljiv od urina i podrazaja.
Stvarno ne znam otkud tim pedijatrima takve gluposti. Ne bi rekla da je stara skola jer i moja mama je stara skola :-D
-
ja sam imala gadno iskustvo kad su mom S.-u prevukli kožicu.. jadniček ali dr je bio prebrz nisam ni skužila što radi nit je išta rekao.
katastrofa :/ super članak mikka hvala što si stavila