Pedijatar neki dan veli da je pocelo mandatorno cijepljenje djece protiv hep A. Kaze kad god hocemo?! Posebno ako mislimo putovati kuci (za Bosnu) ubrzo... :?
Jeste li vi cule?
Printable View
Pedijatar neki dan veli da je pocelo mandatorno cijepljenje djece protiv hep A. Kaze kad god hocemo?! Posebno ako mislimo putovati kuci (za Bosnu) ubrzo... :?
Jeste li vi cule?
bump
Sto za Bosnu?
Pa u Bosni nema hepA. Mislim fakat. Nema kakve nama bo;estine nece priljepiti.
Inace bas me cudi da vam uvode i drzava placa za HepA jer u Canadi ne.
Ovdje mozes uzeti ako hoces ali se placa i mislim da je oko 70 dolara Canadskih.
Mi smo sad uzeli iz samo jednog razloga.
Iduci tjedan idemo u Dominican Republic a za dva mjeseca idemo u Mexico
a tamo su bas puno vece sanse da se pokupi HepA koji nije bas ugodan. Moze se prenjeti cak i picem.
Kod nas iliti na prostorima bivse yuge vise je bilo problema sa HepB ali opet ne u bozni ili hrvatskoj nego je povecan broj HepB bio u srbiji nazalost.
Kako je sad nisam sigurna.
Cuj ja u tvom slucaju niti u ludilu nebi dala HepA. Za sta? Jel ides u tropske krajeve u skorasnjoj buducnosti? U Bosni nema toga.
Mi smo cijepili dijete, mislim da je razumno, mala djeca sve stavljaju u usta, a bolest se prenosi jelom, picem, prljavim rukama. Nismo razmisljali o tome je li bolest jako ucestala ili nije, buduci da je duga (traje i do 6 tjedana) i neugodna, a potencijalno i opasna. Cjepivo koje smo koristili treba dati 2 puta, drugi put u razmaku od 6 mjeseci do godinu dana od prve doze. Vec prva doza daje zastitu od bolesti.
Ja mislim da je ovo cjepivo jako nerazumno. :roll: I nama je pedijatrica prodavala tu pricu s odlaskom "kuci". Mislim ono, ko da u Hr ljudi zive u kanalizacijama pa kao da se ne bi zarazili. Ja mislim da je uz danasnje zivotne uvjete cjepivo nepotrebno, mi ga uzeli nismo.
Koliku zastitu daje?
Rekao je 'kuci' ali mislio je 'van amerike'. (zna odakle smo).
bezveze..perite ruke i nema straha
ja se ne bi cjepila
Cure evo mog iskustva samo da znate. Prije otprilike 9 mjeseci mi je mama(zdravstveni djelatnik) preboljela hep B. Naravno mi smo se puni straha otišli svi testirati i poslije cijepili. Kad su nalazi stigli evo iznenađenja. Moje vrtičko dijete preboljelo Hep A a da nismo ni primijetili. Za napomenuti da smo normalna obitelj koja vodi brigu o higijeni, pogotovo što se djece tiče. Izgleda da je to negdje u vrtiću pokupila. Ja sam svakako za cijepljenje , a i to ću napraviti (za drugo dijete) kad navrši 2 godine.