cervix 27 mm u obliku slova Y, 17 tt
Bok cure, nisam našla temu di bi ovo postala pa otvaram novu..
Trudna sam točno 17 tjedana po ZM, a po UZV 16 (to mi od početka govore, da je nešto manja trudnoća), trudna sam 1 put..
od prekjučer osjećam nekakve lagane grčiće, niti malo bolne, više neugodne..kao zadnji dan menge... i jučer zovem frendicu koja je rodila bliziće, i ona mi veli da odem do doktora da to nebi bile lagane kontrakcije.. i moj dr me bez pregleda pošalje na SD na hitnu..
tam su mi vadili krv, urin kontolirali, napravili pregled i uzv vaginalni i preko trbuha.. i ustanovili da mi je cervix skraćen na 2,7 cm i da je u obliku slova Y, i da postoji šansa da se počinjem otvarat..?! bebe su super, okrenute glava-zadak za sada, razvijene za 16 i 17 tjedana, posteljice su straga, nisu spuštene, plodna voda je ok...u sedimentu urina mi je ovaj put nađena bakterija i sa predložena mi je hospitalizacija da bi mogli pratiti daljnje stanje, ali pustili su me da doma strogo mirujem jer sam bila sva u drami..sutra sam naručena na patologiju trudnoće i vjerojatno će me ostaviti tamo neko vrijeme...
užasno me strah, jer mi je dr rekla da je još prerano za serklažu i da u slučaju da se otvaram , se tu u principu neda ništa napraviti.. :(
do sada mi je sve bilo super, nisam imala nikakvih tegoba, pa sam radila sve po kući, kretala se normalno, sjedila beskrajno dugo..
sad ležim na lijevom boku ko trut, idem samo do wc-a i natrag i dramim..
pijem novocef zbog urinoinfekcije, željezo ujutro, folacin, ali mi nitkood dr nije ni spomenuo magnezij?
jel netko bio u sličnoj situaciji? cure pomagajte, bojim se za svoje bebe.. :(