do kada naknada plače za vrijeme bolovanja od HZZO po isteku ugovora o radu??
Ovako, u tijeku bolovanja za komplikacije u trudnoći istekao mi je radni odnos. Uredno sam odnjela sve potrebno na HZZO, oni su mi uzeli radnu knjižicu (za upis staža) i na osnovu doznaka dr. opće prakse nastavili isplačivati bolovanje.
Termin poroda mi je 8.11.2012.
Danas odnesem doznake za 9ti mj na kojima sam ja tražila od dr. da mi zatvori komplikacije i otvori porodiljni 45 dana prije termina, s 24.09.2012. međutim djelatnice HZZO mi kažu da od tog dana 23.09. mi zaključuju radnu knjižicu jer ja više nisam na komplikacijama i da nemam nikakvu naknadu ni staž do poroda.
Sada sam zvala da mi vrate doznake nazad na ispravak jer imam novu info da bolovanje u svezi trudnoće i porođaja mogu koristiti do poroda. Moja dr. opće prakse nije imala takav slućaj i nije sigurna, a nisam ni ja.
Zna netko?
Ja sam ionako hospitalizirana svakoo malo, problema imam, to bi znaćilo da sam na tržištu rada ako sada prekinem jel da što je definitivno nemoguće:))
Da li mogu produžiti bolovanje i dalje, do termina poroda, 28 dana prije TP, ne razumijem.
hvala na odgovorima, žuri mi se ... ionako ne preživim od tih 831,50kn al da bar znam :(
plaće... ne plače...grrrrrrrrrrr