Može li mi netko pojasniti kakva prava bih imala da sad ostanem trudna,naime imam plaću cca 7300,00 kn koja je pod ovrhom .kako i na koji način mogu saznati dali bi mi ovrha išla i dalje kad bi ostala trudna,i kolika bi naknada bila?
Printable View
Može li mi netko pojasniti kakva prava bih imala da sad ostanem trudna,naime imam plaću cca 7300,00 kn koja je pod ovrhom .kako i na koji način mogu saznati dali bi mi ovrha išla i dalje kad bi ostala trudna,i kolika bi naknada bila?
Dobro došla!
O ovrhama smo dosta pisali na ovom forumu pa slobodno malo pogledaj po prethodnim topicima.
Na ovom linku se nalaze svi propisi koji se tiču ovrha, a ovdje je informacija za građane o primanjima i naknadama te postupcima izuzeća od ovrha.
Ujedno ovdje ti kopiram primanja i naknada izuzete od ovrke prema članku 91. Ovršnog zakona:
Primanja i naknade izuzeti od ovrhe prema članku 91. Ovršnog zakona
1. primanja po osnovi zakonskoga uzdržavanja, naknade štete nastale zbog narušenja zdravlja ili smanjenja, odnosno gubitka radne sposobnosti i naknade štete za izgubljeno uzdržavanje zbog smrti davatelja uzdržavanja,
2. primanja po osnovi naknade zbog tjelesnoga oštećenja prema propisima o invalidskom osiguranju,
3. primanja po osnovi socijalne skrbi,
4. primanja po osnovi privremene nezaposlenosti,
5. primanja po osnovi dječjega doplatka,
6. primanja po osnovi stipendije i pomoći učenicima i studentima,
7. naknada za rad osuđenika, osim za tražbine po osnovi zakonskoga uzdržavanja te za tražbine naknade štete prouzročene kaznenim djelom osuđenika,
8. primanja po osnovi odličja i priznanja,
9. rodiljne i roditeljske novčane potpore, osim ako posebnim propisom nije drugačije određeno,
10. ostala primanja izuzeta od ovrhe po posebnim propisima.
A ovdje se nalaze iznosi izuzeti od ovrha (čl. 92.).