Prvo nemojte me ruziti ako vec negdje pise....ja ne nadjoh...
Drugo...Ko educira rodine savjetnice o dojenju? Gdje? Koju literaturu koristite?
Koliko edukacija traje?
Sifra "I tata bi sine" :cry:
Printable View
Prvo nemojte me ruziti ako vec negdje pise....ja ne nadjoh...
Drugo...Ko educira rodine savjetnice o dojenju? Gdje? Koju literaturu koristite?
Koliko edukacija traje?
Sifra "I tata bi sine" :cry:
Eh, draga...
Nova, sedma ( :D ) generacija je upravo započela s edukacijom.
Autoriteti i izvor podataka su LLLI i BAB, prema kojima nastaje i većina tekstova koji se mogu pročitati na Portalu...
Edukacija traje... cca godinu i pol, mjesec-dva više manje (sve ovisi o tempu kojim polaznice pišu zadaće), a poslije toga se polaže ispit kod iskusnijih savjetnica.
Budući da su sastavni dio edukacije psihološke radionice i komunikacijske vježbe koje se održavaju u Zagrebu, zainteresiranima "sa strane" je prilično teško to realizirati do kraja.
I, još jedan od uvjeta je - članstvo u Udruzi.
Zaboravih:
sve se događa putem interneta - medija koji nam je uvijek dostupan na svim mjestima.
Razrednica šalje zadaće, polaznice odgovaraju.
:/
Ko sto sam i pretpostavljala....
ali, mi smo u splitu uspjele, skupilo nas se dovoljno da odrzimo kvalitetne psiholoske i komunikacijske radionice, sad imamo vec 2 mame sos savjetnice, 3 mame sa zavrsenom edukacijom, jos im fali ispit i jos par mama koje su u edukaciji...Citiraj:
apricot prvotno napisa
znaci, sam zagreb nije uvjet, ali se za druge gradove mora skupiti vise mama....
Pa nama nije problem skupiti mame, ali nemamo strucno osoblje koje bi vodilo radionice. :/
riješiti ćete vi i to 8)Citiraj:
ninet prvotno napisa
:love:
za strucno osoblje treba dobar psiholog
radionice su iskljucivo psiholoske tj komunikacijske
ostala edukacija je preko inteneta, edukacija o dojenju.....
Ninet, da vidimo na Filozofskom? Znam da rade na svakakvim projektima, pa da spomenemo i ovo?Citiraj:
zrinka prvotno napisa
Ma...ok to je manji dio problema. Prije nego se ista i pocne ovdje raditi, trebamo znati da li uopste postoji interes....Mozda saznamo uskoro... :mrgreen:
Ja se svesrdno nadam da postoji, jer vec gubim vjeru u zene kod nas...
znas onu mikro-bebicu? sad je i definitvno na ****milu...
:( E boze....
Bas nisu gubili vrijeme....
ajoj :(
Ajme, wewa, ona bebica od tvoje prijateljice (ili sestricne, ne sjecam se)?Citiraj:
wewa prvotno napisa
Bas mi je zao... :cry:
Da, ona mrva od moje rodice...Citiraj:
dille prvotno napisa
Cim su stigle kuci, kupljeno je adaptirano...
Dzaba savjeti, dzaba letci o dojenju/izdajanju. :(
a u bolnici im je dobro išlo? zašto su se odlučili na adaptirano?
Izdajanje je islo fantasticno, cak je uspjela nabaviti i el. izdajalicu za kuci, ALI u periodu prilagodbe, kad je beba izasla iz inkubatora sestre na klinici su joj rekle nek se ne izdaja, da ima vise mlijeka za bebu, a beba nije znala povuci, pa se dojenje nikad nije uspostavilo.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
A zasto su odlucili kupiti adaptirano odmah po izlasku iz bolnice ni sama ne razumijem...
a pricala sam i o hranjenju izdojenim mlijekom na kasiku/spricu/soljicu, odnijela letke, prenosila vase poruke...
Dzaba prica ako vas niko ne slusa... :cry:
Bas mi je zao.
i onda se na drugom topicu raspravlja zašto je BAREM ovdje strogo zabranjeno spominjati adaptirano i zašto se toliko promovira dojenje. ja bih sad mogla plakati. :cry:
što se čeka s BIH Rodom?!
zato ja nisam nista javljala, jer srce hoce da mi pukne...
ne samo da mi je krivo sto je ova beba uskracena za majcino mlijeko (jer nije da mama ne moze dojiti), nego sto ja tu ne mogu nista uciniti, a ucinila bih sve da je moje dijete...
a za BH Rodu - pa ceka se kriticna masa :)
Ma daaaaj. Pa zar ti, ninet, wm i njojza niste dovoljno masivne? 8)Citiraj:
wewa prvotno napisa
Ja znam da ja jesam :lol:
Pa ja imam nekakav osjecaj da je Roda snijela jaje....sad mi lezimo na njemu...pa se akobogda nekad i izlegne...
Sva sam si metaforicna.... :P