Jel mi može tko to objasniti, zato što je meni nekak neshvatljivo da je to moguće... nekak sam si povezala da se zubi mogu uništiti samo nebrigom i nepravilnom prehranom??
Printable View
Jel mi može tko to objasniti, zato što je meni nekak neshvatljivo da je to moguće... nekak sam si povezala da se zubi mogu uništiti samo nebrigom i nepravilnom prehranom??
ne znam mogu li uništiti (a vjerojatno mogu, ako mogu uništiti jetru, srce, kosu), znam samo da djeca koja uzimaju određeni antibiotik između 2. i 3. godine života, kasnije imaju tamne zube.
to mi rekao stomatolog prije par godina.
I tabletice zeljeza ih potamne jel tako?
Nisam mislila na klince, nego na odrasle ljude.
Npr. antidepresivi??
ja znan samo za zeljezo..
Mislim da je ovo od željeza prolazno, ali tetraciklini zbilja oboje zube u razvoju, i što je najgore ti zubi se puno lakše kvare.
Evo šaljem 1000 :x Bemycinu kojeg sam uzimala kao dijete za bronhitis... Zato imam ukomirane četvorke i petice.
Definitivno iz iskustva znam da tablete i sirupi željeza uništavaju caklinu tj.zubi tamne jer cijeli život muku mučim sa anemijom. Zato je najbolje sirup popiti sa slamčicom, a tableticu staviti na vrh jezika i zaliti ogromnom količinom vode.
Mexaform se više kod nas ne može naći, ali se pouzdano zna da tamni zube. Izbačen je iz upotrebe zbog još ponekih problema.
Kod odraslih se zubi mogu lakše pokvariti ako se uzimaju lijekovi koji suše usta, jer je slina zaštita za zube. Po tom mehanizmu djeluju kaugume jer potiču lučenje sline.
ja muku mucim sa zubima. pouzdano vam mogu reci da ne smijete jesti limun, jer limunska kiselina JEDE caklinu (ja sam obozavala jest limun, pa sam ostala u soku nakon ovog saznanja). Isto tako mi je aparatić za zube unistio caklinu zuba (malo je popravio strukturu) - to je isto nešto što ti ne kazu.... :/