Imam jedno pitanje,
Nakon koliko vremena sam po zakono obavezna- i da li sam uopće, obavijestiti CZSS da otac ne dolazi viđati dijete, čak niti ne zove, niti na bilo koji način kontaktira.
Hvala na odgovorima.
Printable View
Imam jedno pitanje,
Nakon koliko vremena sam po zakono obavezna- i da li sam uopće, obavijestiti CZSS da otac ne dolazi viđati dijete, čak niti ne zove, niti na bilo koji način kontaktira.
Hvala na odgovorima.
nitko te nece tjerati da obavještavaš centar, iako bi po zakonu u principu bila obavezna obavijestiti CZSS o kršenju djetetovih prava i to posebno ako otac ne doprinosi za dijete i ako ne ostvaruje kontakte. meni su jednom prilikom iz czss poslali upozorenje da sam obavezna po nekom članku obavijestiti ih ako otac ne doprinosi za uzdrzavanje.
u svakom slucaju ti preporucujem da obavijestis o tome centar pismeno, jer nikad ne znas kad ce ti to trebati ( a sudeci po ostalim pricama- trebati ce ti).
ja im pisem barem jednom u tri mjeseca i obavijestim ih o svemu.
Po mene su iz centa dosli na posa i rekli mi da ga moram odma tuziti ili ce oni u suprotnom tuziti mene da ne radim u korist djeteta. Otac nije dolazio i nije placao alimentaciju. Sto ne radi niti danas nakon dva suda i ovrhe.