Što nakon privremenog uzdržavanja-kaznena prijava neplaćanja alimentacije
Pozdrav svima, eto mene opet...
u postupku smo ukidanja uvjetne kazne radi neplaćanja alimentacije godinu i pol...ma mislim niti lipe nije bivši dao za dijete, kamoli iznos koji mu je određen. Dotični još uvijek ne radi, navodno bio mj. dana prijavljen na zavodu za zapošljavanje ali eto baš u tom terminu kad on trebao doći na savjetovanje imao je razgovor za posao :roll: pa izgubio pravo na zavodu....tj. više ga ne vode u svojoj evidenciji...tako on to izjavio na sudu, kad sud to provjeri vraćamo se nazad za 3 tjedna.....i što onda? Da li ima netko iskustva što bi se moglo očekivati...opet uvjetna i rok od 5 mjeseci da plati dug jer eto on se nije uspio zaposliti?! Pa to bi bilo već 3. put da mu produžuju rok da plati......a mislim tip traži posao isključivo posao u svojoj struci.......ne bi on radio kao pomoćni radnik, nema šanse....zato baš i nema volje prijavljivat se na zavod :evil:
A i ima struku takvu gdje čisto fino može na crno zarađivati, čak zadnji put na sutu to i izjavio kad dobio tu presudu (prije 6 mj.).......i sad nikome ništa......trebala sam sutkinju podsjetiti da si pogleda što je izjavio koliko zarađuje na crno, i još mu dali rok da plati dug.....
Na sudu ponavlja ko papiga: "aktivno tražim posao" ...ma da....
Od CZSS dijete dobiva privr. uzdržavanje godinu i pol, znači još god. i pol ima pravo...što onda? opet reba proći 6 mj. ako otac ne plati pa ponovno tražiti ili više uopće nema pravo na privr. uzdržavanje?!
Otac ima i drugo dijete staro 7 mj. i tvrdi da žive još teže, od partneričine porodiljne naknade (oko 2tiskn).....ali ima dokaza da ipak odlazi partnerica na neka službena putovanja...može biti i da čak radi, tj. da je prekinula porodiljni ali tko će to i da li će uope provjeravati?!
Još će mu na kraju to biti olakotna okolnost...makar ne bi smjelo...dužan je on za alimentaciju još prije nego je to dijete i začeto više od godinu dana......
Naveliko se piše o kaznenoj prijavi od strane czss čim počne davat privr.uzdržavanje......i što onda.....to smao na papiru?! Mislim, kako će pobogu kazniti onoga koji ne plaća uzdržavanje ? :roll:
Ne znam što me čeka.....ali izgubila sam vjeru da će moje dijete dočekati dan da će od oca dobiti koju lipu :-(