Ne zelim prestati dojiti, ali...
Pozdrav svima, nova sam ovdje.
Naime, zadnjih mjesec dana muku mucim sa dojenjem :-( Danas mi je doslo da odustanem od svega, uvedem AD i prestanem se brinuti. :-(
Beba je stara 8 tjedana, rodjena je sa 3900, na otpustu 3620. nakon 35 dana tezina 4520. ALI, unazad 4 tjedna se mucim s njom.. Uhvati dojku, pa pusti, pa vristi, pa navlaci bradavicu, pa hoce pa nece.. na kraju ili ju uspijem nekako kratko podojiti nosajuci ili nikako.. Danas nije za cijeli dan jela kako treba :cry:
Strah me da ne dobija dovoljno na tezini.. Sto se tice pelena, presvlacim ju 4-5 puta, svaka bude mokra, neka vise, neka manje, nocna teska. Kaki jednom dnevno obilno, i po par puta nesto malo. Ne znam zbog cega tako odbija dojke? Malo joj je zacepljen nosic, ali cistim redovno fizioloskom. Ali mislim da to nije problem, jer joj je bio zacepljen od izlaska iz bolnice, a normalno je dojila prva tri tjedna. Jedina promjena koja se desila je da mi se nakon ta tri tjedna regulisala ponuda i potraznja pa su se dojke ispuhale. Mlijeka i dalje ima, vidim da ima, rucnim izdajanjem i izdajanjem preko izdajalice, ali nekako me strah da je ona navikla na onu pocetnu prepunjenost, pa joj ne odgovara ovo sto ovako mora da vuce. :cry: Nocu doji normalno, mirno, ali i nocu su dojke prepunjene, pa sam to nekako povezala s tim, ne znam jesam li u pravu? A opet, ne bi valjda 4 tjedna to trajalo, valjda bi se za to vrijeme navikla na neprepunjenost? Sto se tice soora, upale uha i slicno, to nemamo, sigurno.
Sljedeca stvar koja me jako brine je sto koristimo dudu varalicu. Citala sam na netu svasta o tome, neki kazu uticu na dojenje, neki ne. Kod nas je situacija sljedeca, ona doji doji i kad je kao zavrsila (mada nikad ne isprazni dojku do kraja), pocne vriska, dizem ju da podrigne, nosam, pjevam, nista ne pomaze, dam dudu, magicno se smiri :-x i onda zaspi. Ne razumijem. Rijetko, jako rijetko mi zaspi na dojci. Danas je cijeli dan jako jako slabo dojila, i jedino cime sam ju mogla smiriti je duda. Cijeli dan ju razvlaci kao zvaku.. Je li moguce da zbog dude manje doji? Ne bi valjda trpila glad?? Htjela bih izbaciti dudu da se uvjerim da li je ili ne u tome problem, ali ne znam kako da to izvedem, jer ona bukvalno ne spava bez dude, i jako je nervozna, a ja sam sama doma od 7 do 17h.
Sta bi jos (osim dude) mogao biti razlog odbijanja dojenja? Da li uopce duda moze da bude razlog tome??
Svaki savjet je dobrodosao.