klinac mi ima kao nešto krater na jeziku ( nema točkice), okolo je malo bjelkasto, unutra lijep jezik (krater), kaj bi to bilo? Nema nikakve druge simptome, osim kaj je malo šmrkast
Printable View
klinac mi ima kao nešto krater na jeziku ( nema točkice), okolo je malo bjelkasto, unutra lijep jezik (krater), kaj bi to bilo? Nema nikakve druge simptome, osim kaj je malo šmrkast
možda je to goeografski jezik, uguglaj pa vidi
ako je to, nije opasno i ništa se posebno ne radi (moje dijete ima pa znam)
a kak ti točesto ima i jel ima kakve druge simptome uz to'
ima li kakav uvod u to stanje ili to odjedanput
izgleda ko na slici
I moj jedan to ima. Pedijatrica nam je rekla kako se to zove. I neonatolog. Ja sam mislila da su afte kad sam prvi puta to primjetila. Ne boli, ne smeta, samo čudno izgleda. A najzanimljivije je da se izgled stalno mijenja. Oblici su skoro svakodnevno drugačiji. Mislim da to nije imao od rođenja, nego se javilo kasnije. Ne povlači se.
mojem je to sad trenutno,
Mojem dolazi i odlazi..nikakve druge simptome nema.. Kad mu se napravi bas puno tih kratera, namazem mu malo sa aftamed junior..čini mi se da mu pomaže.. Isto mi se ne čini da ga boli, ali sam procitala na netu da ih moze malo peckati
moj mali je imao taj geografski jezik dok je bio malo, negdje do 4 godine. onda je to nestalo, inače je svaki dan jezik drugačije izgledao. to je čisto bezopasno, samo prođe s vremenom.
stela jel su to kod njega povezali s alergijom
ja sam mislila da je to od alergije, pošto mu je koža kao malome bila u rasulu , mislila sam da ima
promjene i na jeziku. Ali, dermatologica mi je rekla da nema veze s alergijom, nego da je to geografski jezik. i sad mu je jezik čisto normalni bar dok mu ja pogledam, možda tu i tamo i ima kakve promjene pa ja to niti ne vidim. ne obraćam više pažnju na to.mama mi ima geografski jezik, ali drugačije vrste. kažu inače da je to i nasljedno.
moj ima od rođenja, a i alergičar je od rođenja (imalo veze ili ne)
on kaže da nije baš da trpi samo izgled jezika
kod njega ovisi što jede, neke stvrai ga više vrijeđaju od drugih
ali naučio je živjeti s time, ne zna za drugo pa gura tako
Takav je moj, uz povremene brazde
ne sjećam se uzroka, al nekad su brazde dublje
neka hrana zna malo smetuckat, ne da baš boli
pojma nemam, živim s tim
ma da, makita, tako i kod njega, ne da boli, nego zasmeta
ste skužili koja hrana?
Mislim da kisela
to baš i ne jede
ništ probat ću skužit kaj njemu od toga ne paše