Jel' se može negdje u Zagrebu napraviti pretraga urinokulture (za bebe) privatno? Ne znam; poliklinika dr. Sabol ili neki nefrolog za djecu? Pliz pomozite! :love:
Printable View
Jel' se može negdje u Zagrebu napraviti pretraga urinokulture (za bebe) privatno? Ne znam; poliklinika dr. Sabol ili neki nefrolog za djecu? Pliz pomozite! :love:
Joj ima jedan labos na Sveticama, jedna forumasica mi preporucila, al nikako da se sjetim imena...Probaj zvati informacije ako nitko drugi ne javi
ja sam znala u klaićevoj platiti - i nikad nije bilo problema.
Mi smo to napravili u jednom odličnom laboratoriju na Bukovčevom trgu.
a kako vi "ulovite" mokraću za analizu?
noa kad piški ja stavim ruku pred mlaz da usmjerim šmrk, ali bojim se da tako ne bi bili točni nalazi :/
inače kad ga razmotam skoro uvijek se popiški, ali isključivo ležeći
ako ga uspravim neće
jeste probali one vrećice za mokraću?
mnogima je to problematično, ali mi smo jako puno puta potpuno uspješno sakupili urin pomoću tih vrećica.
ali, mi smo nekoliko puta gledali u bolnici kako sestre lijepe te vrećice, pa smo znali kako bi to trebalo ići.
e da, mi smo zarinu mokraću nosili u lab breyer
http://www.lab-breyer.hr/usluge.html
Ma, ja bih zbog loših uzoraka i htjela ići negdje privatno da mu baš oni stave vrečicu i sve kak' spada, jer smo već nekoliko puta radili urinokulturu (mi doma 3 puta (s običnim vrečicama i onom s epruveticom), oni u Klaićevoj) i uzorak nije bio dobar- treba ponoviti :( Već sam jadna, jer bakterije ima, ali se zbog lošeg uzorka ne može izolirati bakterija... uh! Zadnji put je dr. napisala uputnicu da oni uzmu uzorak, ali smo došli u Klaićevu, a oni su samo pričvrstili vrečicu (bez dodatnog čišćenja) i opet nalaz ne valja :cry: zato bih htjela otići negdje gdje će oni sve kako spada napraviti, jer vrijeme prolazi, a mi ne znamo koja je bakterija, niti koliko je ima... joj!
Poliklinika za djecje bolesti Helena, Svetice 36. Imaju i privatnog nefrologa i labos i super med. sestru koja ti sve pomogle i objasni.
23-100-67. Svakako idi tamo
na šalati ti to jako dobro rade, isperu s mlazom, očiste s vaticom, i tako to
Tako su radili i na Sv. Duhu (kad je beba bila mjesec dana, tamo smo išli na kontrolu) i zato bih htjela otići negdje gdje će to tako napraviti... ali bez čekanja i ostalog jer fakat više... Dr. je rekla da možemo na Šalatu, ali da ćemo morati dugo čekati pa bih negdje platila i da to obave da vidimo o čemu se radi :(
Mis mo bili u heleni i dr. cvitković nam je objasnila kako treba raditi za bebaće. Oprati piškana i okolo njega, potegnuti kožicu koliko ide i očistiti vaticom namočenom u kamilicu, i nalijepiti vrećicu. i to je to! 8)
e da, ako se u roku od 1 sat ne popiški, moraš odlijepiti, ponoviti postupak čišćenja i zalijepiti novu vrećicu i sve to odnijeti u labos u roku sat vremena!
Kovke, tako smo radili (samo ne s kamilicom) i stalno se nalaz vraća... a kad smo došli u Klaićevu, sestra je rekla da je to normalno i da se i njima vraćaju nalazi :? Mislim da dr. razmišlja o tome da mu uzmu uzorak pomoću katetera, a baš ga ne bih htjela tome izlagati pa pokušavam smisliti drugi način... Koja je uopće cijena kad se privatno radi urinokultura? (radila sam u trudnoći, ali sam zaboravila)
Cure hvala :*
daisy, onda ne znam! :( ali možeš nazvati polikliniku helena i pitat za cijenu.
hvala kovke, budem ih zvrcnula! to je na sveticama (tak' sam našla u imeniku)?
Sorry, previdjela sam tvoj post :oops:. Puno ti hvala! :*Citiraj:
Poliklinika za djecje bolesti Helena, Svetice 36. Imaju i privatnog nefrologa i labos i super med. sestru koja ti sve pomogle i objasni.
23-100-67. Svakako idi tamo
Daisy, ste uspjeli napraviti urinokulturu?
Jesmo, danas smo dobili nalaze i sve je OK :D Puno hvala na informaciji o poliklinici Helena, puno nam je pomogla; platili smo, oni su sve pripremili, uzeli uzorak i sve OK... Ubuduće ćemo tako i raditi. Puno ti hvala na brizi :* Sad imamo jedan drugi mali problemčić s pišom, ali morat ću otvoriti drugi topic za to...
Koliko košta urinokultura u Heleni?
daisy, jel vam se zalijepio
I mene zanima koliko košta urinokultura u Heleni i da li oni stave djetetu (djevojčica) onu vrečicu na pikicu ili ja to moram. Kod curica je to horor.
150 kuna, oni operu,sve stave, jave nalaz,jako su ljubazni
S Petrom od 4 mjeseca nemam tako strašnih problema sa stavljanjem vrećice i uzimanjem mokraće, uvijekjoj stavim kad pojede i skinem je samo pokrijem dekicom, popiški se brzo; ali na Šalatu su nas naručili tek 4.7., a ona bi se trebala cijepiti krajem 6. mjeseca, a nalaz naravno mora biti sterilan.
super, zahvaljujem!