-
Antibiotici vo bremenost
Pozdrav. Nova sum na forumov. Ve molam za vas sovet ili iskustvo. Bremena sum 24 nedela, pri bakterioloski ispituvanja mi e otkriena streptococcus faecalis enterococcus i ginekologot mi preporaca amoxiclav-augmentin. Kolku e stetno pienjeto na antibiotici vo bremenost i dali znaete nekoi narodni, babski :) lekovi za bakterii vo genitalii. Mozam li da pominam bez antibiotik?
Pozdrav od Prilep, Makedonija :)
-
pretpostavljam da ti je bakterija nađena u cervikalnim brisevima?
ja sam na početku trudnoće popila dvije ture antibiotika, jer sam imala problema sa urinarnim infekcijama, prvi puta je bilo riječ o escherichi coli, drugi puta o klebsielli pneumoniae. također sam nakon spontanog pobačaja u cervikalnim brisevima imala svu silu bakterija i pila antibiotike. probala sam i sa prirodnim lijekovima, ali mi nije pomoglo.
što se tiče bebe, s mojom je sve u najboljem redu. :-)
mislim da je bolje popiti antibiotike i ne zezati se s nekim bakterijama, osobito u trudnoći, doktor bi u tom slučaju trebao znati koji antibiotik ti treba prepisati, razmjerno rezultatima nalaza, tj. na koji će lijek bakterija najbolje reagirati, a smiješ ga uzimati kao trudnica.
-
ja sam imala neki streptokok u prvoj trudnoći, isto u 24 tjednu i pila sam antibiotik. sa bebom sve u redu, taj lijek je kompatibilan s trudnoćom.
-
i ja sam popila turu antibiotika negdje oko 20. tjedna (nisam sigurna koji je bio) zbog neidentificirane upale. pomogli su. isto mi nije bilo baš svejedno, ali su i dr. opće prakse i ginekolog pazili da to bude antibiotik koji se smije piti u trudnoći.
prirodni antibiotik je češnjak, a ima sigurno i drugih, no ipak bih te savjetovala da poslušaš doktora (jedino provjeri u uputama lijeka smije li se uzimati u trudnoći).
sretno!
-
Slobodno popiješ amoksiklav, ne šteti bebi, a infekcija itekako može naškoditi trudnoći. Ako dobiješ gljivice dok piješ antibiotik, javi se ginekologu da ti da neke vaginalete tipa Canestena.
-
ja prvu turu antibiotika već u 7tt i to eritromicin 4x2 punih 10 dana. Razlog, neprestano krvarenje hematoma pa iz predostrožnosti da ne nastane kakva infekcija. Nije mi bilo nimalo drago al procijenila sam da moram poslušat dr jer je rizik bio prevelik.
druga tura u 17 tt zbog otkrivene ureaplasme, nakon mjesec dana ponovljen bris, bakterija još prisutna u istoj koncentraciji, nova tura antibiotika, opet Eritromicin i isto 10 dana. Slijedeći bris i dalje isto, bez promjene.
Odbila sam treću turu antibiotika procijenivši da se bakterije sigurno neću riješit u trudnoći. Prebacila sam se na prirodne metode, skuhala vino i češnjak, stalno pijem čaj od zobi, Acidosalus forte već skoro 2 mjeseca i također njihove vaginalete. Sada sam ponovno radila bris i ureaplasma je još prisutna ali sada u puno manjoj količini, količini za koju se ne daje nikakva terapija. Nastavljam sa ovim prirodnjacima do poroda.
-
ja sam ih popila u neograničenim količinama, ništa se nije dogodilo, opusti se i liječi se
-
http://forum.roda.hr/threads/21709-A...+trudno%C4%87i
http://forum.roda.hr/threads/22248-A...ght=antibiotik
ima još niz tema s pdf-a trudnoća gdje se spominju antibiotici ali možda da ne širim previše, nadam se da će ti ovo pomoći.