Abrupcija posteljice nastavak 2021
Pozdrav svima!
Vidim da od 2015 nitko nije pisao na ovu temu pa ju podižem svojim tužnim iskustvom...
Na samom početku trudnoće (5tt) sam prokrvarila gdje mi je rečeno da imam jako veliki hematom (7cm) i da ta trudnoća nema nikakvih šansi... no ona je opstajala iz tjedna u tjedan i ja sam krvarila konstantno, nekad više nekad manje nakon čega je meni to postalo i "normalno", donekle, radi doktorskih rijeci da to "zna biti normalno", no iskreno ja se nikad nisam osječala normalno, uvjek me nešto boljelo, jako sam bila depresivna itd... u 24. Tt u 3 ujutro mi je puko vodenjak, otišla na hitnu gdje su ustanovili da mi je plodna voda puna krvi i doslovno cijela iscurila i abrupciju posteljice 3. stupnja! Ostavili me u bolnici i radili sve žive i nežive pretrage, gubila sam jako puno krvi te imala trudove 4 dana konstantno... u 25. tt su mi objasnili da je došlo do toga da moraju spašavat moj ili djetetov život (no šanse za njega su manje od 10%)... naravno izabrala sam sebe jer imam doma sina i ne želim da ostane bez majke... rodila sam prirodno uz drip u roku sat vremena uz dodatne komplikacije da je bebina glava zapela (rađala se na zadak) te su mi rezali vrat maternice... nažalost naša Marta je živjela samo 2 sata te dobila nagli izljev krvi u mozak i umrla... :(
Nakon svega toga oni sumnjaju na trombofiliju, uz to su u testovima plodne vode našli ešerihiju koli + još dvije opasne bakterije, uza sve to sam imala još par infekcija i bakterija izvana... dobivala 2 antibiotika, 2 transfuzije krvi i ljekove protiv bolova itd da ne nabrajam sve... sada moram na pretrage za teombofiliju, PAI2, NK, nezz kaj sve ne... ugl, jako puno sam čitala o ovome svemu i dalje mi nije jasno ZAŠTO? Prva trudnoća mi je bila bezprijekorna ... :/
P.S. rođena je na 1. Mart (dan žena), zato su joj doktori u bolnici dali ime Marta a mi smo tako ostavili, iako je trebala biti Kiara