cijena vrtića-način naplate
zanima me konkretno ako je netko imao slučaj ili zna nekog da je dijete upisao u vrtić recimo polovicom ili krajem mjeseca kako mu je naplačen taj mjesec.
znaći radi se prilikom upisa, ne ispisa, jer znam da ako ne odjavimo dijete taj račun ne može biti umanjen.
ja sam naime dobila račun od 23.01. do kraja mjeseca na iznos od 380kn (ukupna cijena je 500kn). dijete je tada bilo samo 4 dana na prilagodbi par sati.
službenica se pravda da ona ne može editirati program na kompjuteru koji je kako sam razumila dostavljen od grada te mi kao obračunsku jedinicu uzima cijeli mjesec, a ovo umanjenje je nastalo kao razlika od nekih 10tak kuna po danu za topli obrok koje dijete nije pojelo od 1.1. - 23.01. ali napominjem ona tada nije ni bila upisana.
ne razumijem kako je to moguće, s tim da mi ovo nije prvi slućaj, ali do sada sam dobivala ako ne isprintane uplatnice uredno od dana upisa tako rukom ispisana uplatnica iz drugog vrtića u istom gradu, znaći da se može kad se hoće.
btw. da ne dodam na račun troškove odvjetnika, ovrhe, bla-bla...da ne stavljam ovo u pravna pitanja (baš me krenilo ove godine).