Izgleda da sam se dooobro prehladila-grlo boli za poludit,ne mogu gutat,nos je malo zacepljen,malo curi... pa me zanima jel smijem dojit ako sam prehladena?
Printable View
Izgleda da sam se dooobro prehladila-grlo boli za poludit,ne mogu gutat,nos je malo zacepljen,malo curi... pa me zanima jel smijem dojit ako sam prehladena?
da, dapace.
smiješ, tako ćeš bebu najbolje zaštiti od moguće bolesti jer će primiti tvoja antitijela, pa ako se i razboli, bolest će biti slabija nego kod tebe ;)
ako ćeš uzimati kakve lijekove - smiješ samo paracetamole (lupocet i lekadol). nipošto ne smiješ acetilsalicilnu kiselinu (andol i aspirin).
ako završiš kod doktora, naglasi mu da dojiš kako ti ne bi dao nešto što ne smiješ piti.
e da, i ne smiješ cuclati neoangine i strepsilse, pitaj u ljekarni za nešto što se smije kod dojenja.
Jeste brzeeee! Puno hvala! :)
dojiti,dojiti..ja sam već dva puta bila prehlađena, a Sven u tom razdoblju nije pokazao ni najmanji znak bolesti.
a za grlo možda apipol sprej ili propolisan sirup
MM i ja smo se gadno prehladili kad je Rio imao samo 2 tjedna. Ja sam cuclala islamoos, to su mi rekli da smijem. Rio je prošao samo sa začepljenim nosićem. Dojenje je zakon! I nemoj zaboraviti piti puno tekućine.
a ja prije mjesec dana pocuclala kutiju neoangina :/
Puno pomaže grgljati otopinu morske vode i piti čaj od kamilice.Meni su savjetovali i čaj od kadulje, no kadulja smanjuje stvaranje mlijeka, tako da dalje od kadulje !!!
caj od kadulje je izvanredan antiseptik i meni je sprijecio dalji razvoj upale grla, smao sto nisam pila vec samo grgutala caj ;)
i ima jedna mala razlika u pripremi kadulje za piti i za grgljati (ili kako se vec kaze :mrgreen: )
da isperes grlo, trebas samo zaliti vrelom vodom kao i vecinu drugih cajeva
(ako se pije onda se kadulja kuha na vatri 3 minute)