Dobro je da se govori o ne voženju djece u AS kao o nečemu za što treba reagirati socijalna služba, prema pravobraniteljici za djecu. Jeste vidjeli prilog?
Probblem je u edukaciji roditelja, barem ga ja tu vidim.
Printable View
Dobro je da se govori o ne voženju djece u AS kao o nečemu za što treba reagirati socijalna služba, prema pravobraniteljici za djecu. Jeste vidjeli prilog?
Probblem je u edukaciji roditelja, barem ga ja tu vidim.
http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/66...ne-veze-djecu/
porazna brojka, zašto se to ne opali po džepu?
nastavno na prilog, odnosno uvodno ;)
http://www.hak.hr/vijesti/izdvajamo/...u-automobilima
ne znam nikog da je kažnjen novčani, a znam puno primjera nepropisne vožnje djece
Nažalost,ovo je točno. Ali koliko ljudi realno plati bilo koju policijsku kaznu u iznosu koji je propisan?
Nisu problem zakoni, već provedba, kao u svemu. I mi sami, koji umjesto da prijavimo korumpiranog policajca, budemo sretni da smo platili manje.
Imala je Roda prije par godina kampanju "Budi cool i preživi" gdje se posebno osvješćivala upotreba AS grupe 2 i 3 (popularno boostera s naslonom i bez njega).
Mislim da su djeca tih godina (4-12) najviše ugrožena i najmanje se vežu u automobilu na bilokoji način (propisno ili nepropisno). I sasvim male bebe (na rukama ili u košarama), ali one se puno manje voze.
Lijepo od HAK-a da su se sjetili. Bolje ikad, nego nikad.
Slažem se da se mora zaštiti dijete u autu. Svi oni koji trube da je to sve prenapuhano i bezveze,preskupo i bespotrebno trebaju se zapitati zašto sebe vežu, zašto se kupuju sigurniji automobili- čemu zaštita ikakva igdje kad to NE TREBA?!
Ma glupost je uopće raspravljati, treba ih kažnjavati! Ti si direktno odgovoran za sigurnost svog djeteta. Ako se ima za svemirske mobitele, napucane kompjutere, ogromne plazme, kave i kavice, cigarete, nakit... ma ako se ima za sve ono što nije za život neophodno, onda se MORA imati i za zaštitu života svog djeteta. A tko ne želi prihvatiti da imati dijete KOŠTA, da njegov život košta koliko koštamo i sami, nije ni trebao imati djecu!
bilo je i neki dan u jednim dnevnim novinama vl ili jl... - članak s podacima policijskog istraživanja o vezivanju djece koja su dovožena u vrtić... spomenuli su naravno poražavajuće brojke i kaznu koja bi se teoretski trebala platiti...
baš sam se iznenadila jer iza članka nije stajala Roda - mislim ovo u pozitivnom smislu jer članak meni pokazuje da je Roda ipak postigla dio svoga cilja a to je da i drugi počinju pričati o tome bez da se spominju "one-neke-freak-rode"
Možda je bilo takvih članaka i prije, ali ovo je nakon dugog vremena da sam ja naišla na tako nešto...
Akciju pred vrtićima Roda u suradnji sa MUPom provodi već duže vrijeme (na inicijativu MUPa) i znamo da su brojke poražavajuće.
Bilo je i vrijeme da i drugi postanu svjesni toga.
Ali svjesni moraju postati roditelji. Na kraju je odgovornost na njima..
Ako ne vežu dijete zašto vežu sebe?? Pa ne mora sjedalica biti ni nova ni najbolja, bilo kakva je bolja nego nikakva. Problem je neinformiranost i nezainteresiranost za informirati se. A danas hvala Bogu svi imamo internet pa ga možemo iskorisititi i za naučiti nešto.. Najlakše je reći "Ne znam".