Peglanje - je li ZAISTA neophodno?
Imam pitanje za sve mame, a naročito one koje vole na život gledati iz vlastite perspektive, kreirati vlastita pravila i ne prihvaćaju "zato jer je to tako" odgovore....
Ima li IJEDNA mama koja NE PEGLA dječju (bebinu) odjeću????
Toliko me izluđuju svi s tim pričama o peglanju, kako se mora dezinficirati bebina odjeća, prati odvojeno, više ispirati, blablabla..... Rodit ću svoje prvo dijete za mjesec dana, upravo sam u kupovini i prikupljanju svih stvari za bebu. Inače sam teški protivnik peglanja, svu odjeću objesim čim završi mašina, pazim kako ju vješam i slažem i stavljam ispod, na dno hrpe, da se pod pritiskom malo izravna. Ni muž ni ja ne nosimo košulje, pa je za našu pamučnu odjeću to savršeno dovoljno i ništa nije zgužvano.
Jasno mi je da se bebina odjeća pegla iz drugih (antibakterijskih) razloga, ali većina žena koju gledam oko sebe debelo pretjeruje sa sterilizacijom svega i svačega, djeci se imunitet uopće ne formira i kada krenu u vrtić ili školu dobiju sve moguće bolesti. Imamo u kući velikog psa, dijete će nam stalno biti u rukama i u kontaktu s našom odjećom, nikako mi ne ide u glavu sva ta fama oko odvojenog pranja, iskuhavanja, sterilizacije i OBAVEZNOG PEGLANJA..
Pretpostavljam da postoje antialergijski deterdženti za rublje ili neki baš za novorođenačku odjeću i ako pročitam da na svijetu postoji i samo jedna jedina mama koja nije peglala dječju odjeću, a da je ipak sve s bebom bilo u najboljem redu, bit ću zadovoljna!!!
Hvala :)