https://www.youtube.com/watch?featur...v=98kMrdMQv_4#!
ja sam uživala u svakoj minuti
ima malo povijesti, mnogo zdravog razuma i puno ljubavi, meni odličan
https://www.youtube.com/watch?featur...v=98kMrdMQv_4#!
ja sam uživala u svakoj minuti
ima malo povijesti, mnogo zdravog razuma i puno ljubavi, meni odličan
Šteta da nema subtitle :-(
Španjolski niš' ne razumijem
Ima, klikni na CC.
Aaa, kužim sad. Uh, malo mi treba da shvatim :oops:
Meni kada kliknem javlja captions are not available
:nope:
Hvala na linku, odgledala sinoć film :podočnjaci:
Danas ga šaljem frendicama pedagoginjama i profesoricama, baš me zanima što će reći.
mislim da je važno razumjeti obrazovni sustav u nekoj državi. npr. španjolska. porodiljni traje 3 mjeseca. nakon toga djeca mogu u jaslice (400 e mjesečno). s tri godine besplatno mogu u predškolu. iako nije obavezna gotovo svi se ponašaju kao da jest. prilagodba traje 2 dana. prilagodba znači da škola traje pola a ne cijeli dan. škola traje 9-12 te popodne 15-17. između roditelji mogu doći po dijete ili ga ostaviti u školi na ručku. 17-18 su organizirane razne aktivnosti,pisanje zadaće. sve je, dakle, prilagođeno tome da roditelji mogu ostaviti dijete u 9 ili malo ranije i doći po njega u 18 sati. predškola je predškola, nema spavanja, djeca imaju klupe poredane u krug i 'uče'. slova počinju učiti sa 3 godine.kao nije obavezno ali uče, uspoređuju,procjenjuju.. meni je sve ovo izgledalo prestrašno a nemalo sam se iznenadila kad su na roditeljskom neki roditelji prozivali učiteljicu jer se popone igraju, ne uče. one su se opravdavale'projektima koje rade kroz igru'. obavezna škola počinje sa 6 godina, osnovna traje 6 godina i u to vrijeme djeca su pod staklenim zvonom. prevodi ih se preko ceste, organiziraju instrukcije, upozorava da ne stanu u lokvu da se ne smoče... učiteljica od moje kćeri došla je s faksa i nikad nije čula za montrssori školu
prednost je to što roditelji mogu raditi, djeca su na sigurnom, visoka ograda oko škole je zaključana. ako dijete ne ide u školu osuđeno je na izolaciju. u toku dana parkovi su prazni. to je bilo moje iskustvo. španjolska doživljava slom školstva, ono što se kod nas zove srednja škola završava premalo djece...
mislim da je film odličan. kako steći širinu u razmišljanju, koje su to druge metode, kako imati autoritet bez kazne.... o svemu tome trebalo bi snimiti filmove
cipellice, nisam mislila da je u španjolskoj tako, sterilno, ozbiljno, zaposleno :(
vrijedi i to znati, tako se i film olje razumije
hm, a u njemuu se pojavljuju i brojne osobe iz argentine i dr. zemalja južne amerike, je i kod njih tako ko što pišeš da je u španjolskoj
ne znam za južnu ameriku. moja kćer je jako tražila drugu djecu pa smo je vodili u jednu seosku školu izvan grada. zbog nedostatka djece dopustili su nam da ide samo ujutro. razred je bio mali, a djeca različitog uzrasta pomješana. unatoč mom negativnom stavu o učenju u tako ranoj dobi(nisam ga glasno izgovarala), ona je tu školu voljela.
mislim da su u svakom sustavu ljudi ti koji čine razliku.ako učitelj/ica ima dobar stav djeca će se dobro osjećati i dobro napredovati. ako roditelji imaju dobar stav djeca će se snaći .