znam da sam prije davno vidjela da postoji ova tema, al sad je ne mogu naci, pa molim pomoc, ako je neko moze pronaci, hvala!
Printable View
znam da sam prije davno vidjela da postoji ova tema, al sad je ne mogu naci, pa molim pomoc, ako je neko moze pronaci, hvala!
hvala
Pozdrav!Nova sam ovdje.Imam 28 godina (uskoro 29) i trudna sam sa trećim djetetom u 25 tjednu.E sada,sve je bilo dobro do prekjučer kada mi je moj ginić posumnjao da beba ubrzano raste i počeo me ispitivati koliki mi je šećer.Zadnji put je bio normalan.Poslao me vaditi glukozu.Meni vrag nije dao mira i počela sam mjeriti jutros natašte je bio 5,7.Nakon doručka (1 šnita raženog kruha i svježi posni sir) sat vremena je bio 8,2. Oko 14h opet 8,2 i nakon večere 6,6.E jedino što sam primjetila da sam žedna i piškim stalno(ali mi je i beba nisko).Sutra idem vaditi krv,al me jako strah.FS=27cm u 25 tjednu.Šta mislite?
Šta ama baš nitko nemaaa odgovor???
mjeri guk 2h iza obroka.
doktor ti je dao uputnicu za ogtt?
ono sto mozes napraviti je prestati se toliko pikati, korigirati prehranu i ne panicariti oko toga. kad napravis ogtt, vidjet ces sto dalje.
Nije mi dao uputnicu nego me naručio za mjesec dana uz običan nalaz iz lab. da vadim glukozu.Mjerim 2h iza jela i prvi dan je bila povišena a sad je normalna.Inače jedem zdravije,kuham puno variva i voća i povrća.Malo me prepao doktor.
Angeliq od voća nemoj jesti banane - one jako podižu šečer. Općenito treba jesti neku voćku do dvije na dan (voće u sebi sadrži dosta šećera pa ne treba s njim pretjerivati). Ono što sam po sebi primjetila (a kasnije mi je to i dr potvrdio) cikla i mrkva- pogotovo kuhana dižu šećer. Kad bi mjerila šećer poslije njih bio bi povišen.
Najprije napravi ogtt kako su ti cure rekle, a kasnije šećer možeš držati pod kontrolom prehranom. Imaš na netu plan prehrane za gestacijiski dijabetes (najbolja je ona dijeta s Vuka Vrhovca). Na početku je malo komplicirano, ali nakon par dana sve je ok. Meni je dijagnosticiran gestacijski dijabetes i kad se strogo pridržavam plana prehrane nikad nije veći od 5,8.
jabuka je najbolja,ali nije ni banana zabranjena,ali 1 put tj je pojesti,mislim da više stres u trudnice diže šećer,ako paziš što jedeš....dokazano kod mene
Evo vadila sam Ogtt u privatnom la. nisam mogla više biti u neizvjesnosti,mjerili su mi nakon 1h i nakon 2h i na kraju mi je super nalaz.Stvarno sam odahnula.Izgleda da ću imati velikog bebača,al opet bolje da raste nego da zaostaje...Hvala svimaaaa...puse