Biokemijska trudnoća? (Vaša iskustva)
Drage žene, pozdravljam Vas sve! Nova sam ovdje i unaprijed se ispričavam administratorima ako sam krivo svrstala temu. Molila bi sve vas koje imate iskustva s ovom temom da mi pomognete mišljenjem i kojom rječju. Imam 23 godine, dosad nisam imala nijednu trudnoću, a prije 4 godine operirana sam i odstranjen mi je kompletno lijevi jajnik zbog dijagnosticirane velike dermoidne ciste na njemu koja ga je ''pojela''. Redovno odlazim ginekologu, PAPA testove i UZV radim dvaput godišnje, jer da, priznajem, pušem i na hladno nakon operacije baš zato jer su mi vikali da nije ništa iako sam imala strašne bolove i bila sam dosadna i sebi i ginekolozima sve dok od tog ništa jednog dana nije bilo da treba odstraniti lijevi jajnik. Sad sam im dosadna i dalje dvaput godišnje, ali mislim da će dosta vas razumjeti taj strah, nemam 5 jajnika, već samo ovaj jedan i želim jednog dana ostati trudna više nego išta i baš zbog toga toliko pazim na taj jajnik. Naime, PAPA testovi su svi uredni kao i UZV, ali sam imala par puta problema sa izostankom ovulacije i povremenim krvarenjima unutar ciklusa. Ono što mi se sada dogodilo je nešto meni potpuno novo i zato sam odlučila registrirati se na ovaj forum kako bih čula vaša iskustva ukoliko ih imate... Prošla menstruacija bila mi je 1.2. i nakon nje imala sam nakon dva tjedna krvarenje koje je trajalo dva dana, te nakon dva tjedna ponovno slabije krvarenje u trajanju jednog dana. Očekivana M bila je 3.2., inače imam duže cikluse i vrlo bolne M. Partner i ja imali smo odnose i postojala je sumnja na trudnoću. S obzirom na riječi mog ginekologa da bi bilo pametno što prije ostati u drugom stanju i na moju želju da i ostanem, nisam panično radila kućni test, već sretno i smireno. Napravila sam kućni test koji je bio negativan, i imala sam par dana sve simptome M (bolovi u grudima, otečene grudi, bol u leđima, pa čak i povraćanje ). M je došla 16.3., popraćena izuzetnim grčevima i obilnim krvarenjem. Kako inače imam bolne M, ni ne očekujem da M izguram bez Ketonala, ali ovaj put su grčevi znatno drugačiji. Jači su, krvarenje je obilnije i sa ugrušcima. Javila sam se mom ginekologu (u petak idem na pregled) koji mi je rekao da postoji sumnja da se radi o biokemijskoj trudnoći. Prvi put sam se susrela s tim pojmom, pročitala hrpu stvari koje sam našla na internetu, međutim dosta je teško odrediti kada se o takvoj trudnoći radi i eto me ovdje, da čujem vaša iskustva. Da li ste imali iskustva s tim, kakvi su bili simptomi? I kako na psihu djeluje? Mene je poprilično strah i dosta sam uznemirena.... Lijep pozdrav vam šaljem svima i želim od srca što više plusića na testu ženama sa RODE :)