Noćne more i strah od drugog poroda
Imam zaista ogroman problem. Naime, svjesna sam toga da se svi boje poroda, ali je činjenica da ga se manje boje prvorotkinje jer ne znaju što ih čeka. Tako je bilo i sa mnom. Ne pišem ovo da nekoga uplašim, ali mislim da je važno istaknuti da s jednakim strahom ne ideš prvi i drugi put u rađaonu. Ono što mene muči je to što sam u 7. mj. trudnoće i imam ozbiljne i grozne noćne more od poroda koje traju već duže vremena. Prvi put mi nije bilo lako, beba od 4 i pol kg, no koliko se god smirivala i tješila da će proći i koliko god pokušavala ne razmišljati o tome kad zaspem kreće užas. Znam da se u trudnoći pojavljuju živopisni snovi zbog kojekakvih razloga, no taj se potisnuti strah očito kod mene ispoljava snovima pa možete zamisliti kako sam tjeskobna i kako imam napade panike kad krenem razmišljati o tome. Kad sam išla na kontrolu prije koji dan vidjela sam nekoliko poznatih sestara i doktora s prvog poroda. Mislila sam da ću se ugušiti koliko mi je bilo slabo. Samo sam čekala da pobjegnem. Nikakvim razgovorom se ne mogu smirit. Ništa ne pomaže. Kako dobro ne spavam, onda sam po danu sva nikakva i tako kreće začarani krug. Zaista mi je više nepodnošljivo u tolikoj mjeri kao da će me netko tamo ubiti. Ne znam kako da si pomognem. Ima li netko od vas sličnih problema i kakav dobar savjet ili sam ja jedina koja je valjda kukavica i tu se ništa ne može?:-(