Moja prva trudnoća_cycling_vježbanje_vožnja bicikla
Pozdrav svim članicama ove virtualne zajednice :-D
Nova sam ovdje i konačno sam se odlučila registrirati, budući da mi je ovo prvi susret sa trudnoćom, naravno kao i svi, imam 1001 pitanje :mrgreen:
Dakle, 33 su mi godine, trudna sam 11 tjedana.
Obavila sam 2. pregled kod ginekologa, sve je u najboljem redu. Nemam mučnine uopće, dakle mogu reći, za sada potpuno zdrava trudnoća.
Moje pitanje vama je, da li vozite bicikl? Naime, ja ne mogu bez bicikla :cry: Otkako sam saznala da sam trudna, prestala sam ga voziti, ali samo zbog raznoraznih napisa po forumima i raznoraznih iskustava. Mogu reći da zaista ako ne moram, neću riskirati, pa da mi kasnije bude žao što sam vožnjom bicikla utjecala na zdravlje moje bebe. No s druge strane, moram objasniti da mi je želja voziti bicikl samo do posla, po ravnom i to 15 minuta u jednom smjeru, 15 minuta natrag.
Moja ginekologica mi je rekla da se suzdržim od vožnje bicikla, no samo zato što postoji mogućnost pada s bicikla. Čudom sam ju gledala kad mi je to rekla. Jer kad se sjetim svojih pijanih vožnji biciklom, moram reći da nikada ni u najgorem stanju nisam s njega pala.
Uglavnom, kao i svaka buduća majka, sada sam jako oprezna, ali mali crvić u meni ne da mi mira i svakodnevno promatra taj bicikl dolje u garaži i poželim pobjeći s njim.
Naime, radim uredski posao od 8-9 sati dnevno, pa kad dođem doma s posla, odspavam 2-3 sata u komadu svako popodne koliko sam umorna, što je za mene koja nikad nisam popodne spavala, nevjerojatno! :-o
Zbog toga svega osjećam se jadno, pomalo depresivno, jer osjećam da mi se tijelo omlohavilo i imam filing da ću se vrlo lako nadebljati, budući sam prestala vježbati sa saznanjem o trudnoći i popodne samo spavam.... Osjećam se podbuhlo, natečeno i debelo (već sad) :cry:
Što da vježbam, mogu li uopće? Smijem li ići na cycling na koji sam do trudnoće išla 3 puta tjedno? Da li itko od vas vježba tako nešto?
Moram napomenuti da su mi joga i pilates užasno dosadni i ne mogu se zamisliti da tako nešto "lagano" vježbam...
Podijelite sa mnom vaša iskustva.
hvala vam.