-
Osip na pregibu ruke
Prije tri tjedna primjetili male crvene prištiće na pregibu ruke, preko vikenda skupile se i pretvorile u crvenu fleku.Išli kod dermatologa rekla nam je da je u pitanju ekcem , nije neurodermitis i dobili kortikosteroidnu kremu.Mazali tjedan dana i počelo se povlačiti, na žalost sad vidim da se proširilo po rukici i na dio trupa koji rukica dodiruje.Inače klinka ima 14 mjeseci, do sad nikakvih problema s kožom, ovo je ne svrbi i ne izgleda mi suho.Danas idemo opet doktoru,no definitivno ne želim opet neku kortikost. kremu.
Možda da odemo homeopati ili nekom privatnom dermatologu?
-
Pingu daj molim te upiši u pretražnik neurodermitis i vidi koje su osnovne mjere poduzimaju kod reakcija na koži, bez obzira što se kod vas ne radi o neurodermitisu neke su mjere iste.
Prvo i osnovno što bi ti ja preporučila je da ne stavljaš omekšivać kad pereš djetetov veš, ispireš dva puta i peglaš s unutarnje strane.
Možda si promijenila prašak ili omekšivač pa je reakcija od tuda.
Da li ste trošili kakav antibiotik, pa bi to mogla bit reakcija na njega.
Možda je ovo bila reakcija na neku hranu, pa se probaj sjetiti i pratit što jede i kak reagira i za početak izbaci visokoalergene namirnice kao što su kikiriki (tu dolazi i smoki od kikirikija), jaja, ribu, čokoladu. Probaj se sjetit dal ste jeli nešto od toga. Pa poslije probaj uvodit jednu po jednu da vidiš reakciju.
Kod kupanja koristi samo čistu vodu ili neki blagi sapun ili šampon antialergijski, ja koristim Nivein, nama je super, neke su cure rekle da njima nije dobar, to sve ovisi kaj kojem djetetu paše.
Najbolje je da odeš kod dermatologa, ako nisi zadovoljna sa ovom kod koje ste bili možeš otići kod nekog drugog ili kod privatnika, ja osobno nisam išla kod privatnika pa ti ne mogu nikoga ni preporučiti.
Inače kortikosteroidi su u nekim slučajevima neizbježni i bolje je i njih koristiti kratko vrijeme nego da se nešto zakomplicira, a nakon uporabe kortikosteroida redovnom njegom kože i praćenjem reakcija, probati držati stanje pod kontrolom.
-
S obzirom na širenje na trup, ja bi posumnjala na infekciju, možda impetigo?
-
-
Stafilokokna ili streptokokna infekcija kože. Imaš tekst na portalu, sa slikama
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=203&Show=1106
-
Ako nije krastavo, mogla bi biti i neka gljivica. Da li je bila u kontaktu s mačkama?
-
Prašak nije - koristimo samo Persil sensitiv. Prehranu pazim full( makrobiotika u blažem obliku), cikanje... Ja sam na Spirulini, no danas kupujem i Magmu, a razmišljam i o homeopati( može preporuka).Danas ju vodim opet dermatologici, ali ne dam k. kreme na nju.
-
teško je ovako reći ali bi mogla biti gljivica , pogotovo što nije prošlo na kortiko. :?