Re: bicikl i padanje s njega
Citiraj:
seni prvotno napisa
ponukana
1. topikom od tridesettri o padu sa bicikla i ozljedi vilice i zubica i
2. ima li kakva preventiva?
samo jedna mala napomena, moja m. jos nema niti dvije godine, dakle nije ona pala s tricikla i ozlijedila se zbog neke brzine (ili zato sto nije imala kacigu) nego je pala upravo onako kako je zoila lijepo objasnila:
Citiraj:
koliko cesto djeca padaju a da su ozljede ozbiljnije - to sve ovisi o karakteru dijeteta, jer npr. neka djeca su po prirodi oprezna i ne pada im napamet probat kaskaderske vratolomije, a neka djeca (kao ja npr. kad sam bila mala) MORAJU testirati granice svega, pa i granice svoje snage, sposobnosti, i mogucnosti.
kad sam ja bila mala mene su drzali ogradjeno u vrticu pa sam svejedno puna oziljaka.
m. nismo nikada drzala u vrticima, ogradicama i sl. i bez obzira na ovaj pad jos uvijek mislim da je bolje dijete pustiti jer ako nista drugo cini mi se da je upravo zbog toga puno spretnija (nego sto sam npr. bila ja) i bez obzira na to sto je u nepune dvije godine imala dvije dosta gadne povrede cini mi se da je super spretna jer da je vidite gdje se sve penje, i kakve sve kaskaderske vratolomije izvodi, mislim da je jos super i prosla.
a da nam je tesko, je, narocito nakon ovog sivanja, dobivam deset slomova zivaca dnevno kad je vidim kako hoda po rubu kreveta, penje se u lavabo i sl. ali sto da napravim? mogu je jedino zavezati...
ako tko ima kakav pametan prijedlog rado bih ga cula!