Znate li šta je sa tim besplatnim knjigama?
Neki kažu da će biti besplatne samo za prvašiće, neki za cijelu OŠ.
Printable View
Znate li šta je sa tim besplatnim knjigama?
Neki kažu da će biti besplatne samo za prvašiće, neki za cijelu OŠ.
KOliko ja znam ta odluka jos sluzbeno nije donesena, jer je MB imao to u svojoj predizbornoj kampanji, ali pravi papir jos nigdje nije proveden. dakle dok to skupstina ne odobri, nece se znati nista. mozda grijesim ne stignem sad kopati po stranicama.
"GRAD ZAGREB namjerava u školskoj godini 2013. / 2014. osigurati besplatne udžbenike za sve učenike zagrebačkih osnovnih škola", stoji u dopisu koji je u petak poslan svim osnovnim školama u Zagrebu, a kojeg potpisuje Ivica Lovrić, pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport.
Nabavljanje besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce Grad Zagreb koštat će oko 30 milijuna kuna, izjavio je Lovrić u razgovoru za Index.
Međutim, ta sredstva nisu još osigurana. Namjeru Milana Bandića da učenicima osnovnih škola pokloni udžbenike morat će potvrditi skupština koja će biti izabrana na predstojećim lokalnim izborima.
"Trenutno nemamo sredstva, ali imat ćemo ih nakon izbora. Trebat će rebalans koji mora potvrditi skupština. Vjerujemo da će to skupština podržati, odnosno da ćemo napokon imati normalnu skupštinu", kaže nam Lovrić.
izvor: http://www.index.hr/vijesti/clanak/o...la/677699.aspx
kao sto sam gore i napisala, sluzbeni papir jos ne postoji, ali eto volja je postojala, da li ce biti i realizirana vidjet cemo.
Kako mogu nabaviti knjige za 8raz.i da li imam kakva prava na naknadu kao samohrana majka bez posla?
Gatea provjeri na forumu jednoroditeljskih obitelji...mozda tamo netko ima konkretniji odgovor.
sto se tice Zgb-a i Bandi(ti)cevog poklanjanja udzbenika evo sa stranica Grada - jos nije nis sluzbeno
"GRADONAČELNIKOVA KONFERENCIJA ZA NOVINARE
Najava prioritetnih tema za sjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba
...
- Odluku o dodjeli besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola, kao mjeru koja se već do sada primjenjivala, a upravo sad je razdoblje pred nama kad je posebno opravdano pristupiti ponovno takvoj mjeri
Školama je već upućen poziv, preko Ureda za obrazovanje, da dostave popis svojih potreba i za to je za ovu školsku godinu predviđeno 35 mil. kuna, koje se treba utrošiti nakon provođenja potrebne procedure kako bi besplatni udžbenici dočekali sve učenike osnovnih škola na prvi dan školske godine.
..."
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=52359
dakle, cekamo novu sjednicu skupstine. nisam uspjela nigdje pronaci najavljen datum.
nama su u skoli (OS matko laginja) rekli da pratimo obavijesti na web-u skole
Nama je uciteljica poslala dopis d aknjige ne kupujemo jer cemo ih dobiti: ako to ne prodje alaj ce biti jurnjave. hehe
Kod nas nema razmjene knjige, inace je uvijek do sada bilo zadnji dan skole.
Ovo bi mogao biti kamen spoticanja:
Citiraj:
No, kako je srpanj iza ugla, pitanje je ima li uopće vremena da se provede proces javne nabave koji podrazumijeva i 30 dana žalbenog roka te da se postignu dogovori, potpišu ugovori? U gradskoj upravi kažu da vremena imaju.
i kak je jučer prošlo ak je nekaj bilo?
nigdje jos nikakve nove informacija :(
na stranicama naše škole piše da su, po dopisu Gradskog ureda, udžbenici besplatni.
i da će više informacija imati u srpnju.
04.07. je skupstina i ta tocka je tocka 6. u dnevnom redu
http://web.zagreb.hr/sjednice/2013/s...W?OpenFrameset
Na stranici nase skole pise da ce udzbenici biti besplatni
neke škole su malo uranile :mrgreen:
bilo bi veliko olakšanje da budu besplatne!!!
Zbilja treba skočiti pa reći hop. Ja otpilila frendicu koja mi je nudila savršeno očuvane knjige za 4. raz., misleći d aje to gotova stvar, kako su nam rekli u školi
Ma biti će besplatne ...
Jučer su na dnevniku rekli da budu besplatne.
meni na zivce ide to nase novinarstvo.
i ja vjerujem da ce biti besplatne, ali ne mogu to biti dok to skupstina ne izglasa.
dakle jos uvijek nema osnove po kojoj bi te knjige bile besplatne.
Ne samo novinari - mene djeca uvjeravaju da su besplatne jer su im tako rekli u školi
I jel se zna kaj novog?
Inicijativa podrzana, ali sredstva jos nisu osigurana.
http://www.skupstina.zagreb.hr/default.aspx?id=1057
Gradska skupština Grada Zagreba, na 2. sjednici, donijela je:
ZAKLJUČAK o prihvaćanju inicijative za nabavu besplatnih školskih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Gradu Zagrebu za školsku godinu 2013/2014.
1. Prihvaća se inicijativa gradonačelnika Grada Zagreba za nabavu besplatnih školskih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Gradu Zagrebu za školsku godinu 2013/2014.
2. Sredstva za nabavu besplatnih školskih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Gradu Zagrebu za školsku godinu 2013/2014., osigurat će se izmjenama Proračuna Grada Zagreba za 2013. na slijedećoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba.
pa kaj će još nekoliko dana raditi škola, jučer srela bivšu učiteljicu od klinca i veli da je s jučerašnjim danom gotovo
Mene u toj priči zanima od kuda sad od jednom lova za to, zapravo, zašto je do sada
nije bilo i gdje će ta lova otići ako se ipak predomisle.
Aha, kak sam glupa, pa "izmijenit će proračun", naravno.
Nevjerojatno!
to je super vijest ...jer troskovi su zaista veliki kad se zbroji sve...
A još kad kreću dvojica u isto vrijeme... :). Ne mogu reći da me ovo ne veseli.
Da, ja sam zvala školu i rekli su mi isto da oni čekaju SLUŽBENI PAPIR (ne ono što se pojavljuje na vijestima) nego odluku Gradske skupštine, ako sam dobro zapamtila, na kojoj piše da se udžbenici naručuju o trošku Grada.
Zapravo, još se ništa ne zna, a ne zna se ni kad bi ta informacija trebala biti. :-/
opet cemo dočekati 01.09. gužve u knjižarama, nervozne roditelje i djecu u višemetarskim redovima, slike toga na naslovnicama novina, obilazenje 10 knjižara da se nadju svi naslovi, djecu bez knjiga....
ja sam svake godine u ovo vrijeme već imala sve knjige
i čudila se onima koji čekaju zadnji čas
sad ću i ja osvanuti na naslovnici
X
Mi smo uglavnom nabavljali knjige do kraja srpnja. Znalo se dogoditi da nešto nedostaje (da je još u tisku) ali je štimalo.
I što sad? Ako naručim pa na kraju ipak budu besplatne - što onda? Ako ne naručim, onda ćemo skupa osvanuti na naslovnici, a djeca (zapravo stariji sin, jer mlađi ima bratove knjige) će ići u školu 2 tjedna bez knjiga... Igre bez granica. :-(