Molim da ga tu zalijepi :mrgreen:
Printable View
Molim da ga tu zalijepi :mrgreen:
PotpisujemCitiraj:
Amalthea prvotno napisa
stojim u redu i čekam ;)
i ja isto!!Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
Stize :) :
PON 3. 4. - riza s povrcem (mrkva, tikvica, patlidzan, paprika) i popecci od tikvica
UTO 4. 4. - okruglice od mljevenog u umaku od rajcica, zapecene s mozzarellom (J. Oliver), Bob de bouwer tjestenina
SRI 5. 4. - slanutak
CET 6. 4. - dinstano kiselo zelje, palenta i pohani pureci file
PET 7. 4. - brokoli s krumpirom na leso i listovi na pari
SUB 8. 4. - MM slavi rodjendan od utorka, idemo van
NED 9. 4. - spinat, pire, jaja na oko
PON 10. 4. - krpice sa zeljem
UTO 11. 4. - chilli con carne, palenta
SRI 12. 4. - leca
CET 13. 4. - pire (stampot) s andivijom, teleci snicli
PET 14. 4. - idemo kod Simonisa na kibbeling (vec tradicija za Veliki petak)
SUB 15. 4. - izlet - pecivo punjeno povrcem, sirom i piletinom
NED 16. 4. - Uskrsnji dorucak (sunka u kruhu, francuska, mladi luk, kuhana jaja); rucak - govedska juha, mesna struca, peceni krumpir s povrcem, neka torta
PON 17. 4. - ostaci od jucer
UTO 18. 4. - tjestenina s tikvicama
SRI 19. 4. - grah s povrcem
CET 20. 4. - kineska piletina, riza
PET 21. 4. - kus-kus sa tunom, kukuruzom, lukom i kaparima
SUB 22. 4. - karfiola s krumpirom na leso
NED 23. 4. - lasagne
PON 24. 4. - patlidzani na juhu
UTO 25. 4. - tjestenina s umakom od incuna, maslina i rajcica
SRI 26. 4. - mahune s krumpirom na leso i pileci file na grill tavi
CET 27. 4. - rizoto s raznim gljivama (za djecu rizibizi i omlet sa sirom)
PET 28. 4. - krumpir-rukola salata i male frigane ribice
SUB 29. 4. - pizza
NED 30. 4. - Kraljicin dan; idemo van
Ovo je sve okvirno... nisu ukljucene juhe, salate i deserti - to ionako podlijeze trenutnoj inspiraciji...
:love:
dille, majstorice! :D
Popečci od tikvica....pliz molim recept...netko je negdje napisao, ali.... :)
Naribas dvije tikvice, dodas jedan rezanj cesnjaka (sitno narezan), nasjeckani persin, malo masl. ulja, 2-3 jaja (nekad sam radila samo s jednim, ali bilo je pretvrdo), malo parmezana, malo Vegete i brasna toliko da se sve zgusne i peces (ne u dubokom ulju, nego tek toliko da malo pokrije dno, a da nije premalo).
:love: ožobavam te, i jedva čekam predljetnu kavicu... :DCitiraj:
dille prvotno napisa
od mljevenog ČEGA?Citiraj:
UTO 4. 4. - okruglice od mljevenog ???? u umaku od rajcica, zapecene s mozzarellom (J. Oliver), Bob de bouwer tjestenina
btw. cestitam dille... koja organizacija
da sam bar ja tak organizirana
ja dok ne dodjem doma ne znam kaj cu kuhat :roll:
:?
Pa... mesa...
Tu fali neki omlet ili nesto drugo s jajima...Citiraj:
SUB 22. 4. - karfiola s krumpirom na leso
ček, ček, a juhica od patliđana :? kako to radiš?
Zvjer od žene!!! Divim se takvima! Ja čak ni navečer ne smišljam ručak, nego isti dan :mrgreen:
Narezes patlidzane na vece komade, stavis u vecu rajnglu, dodas nasjeckanog persina i cesnjaka, 3-4 zlice prezla, naravno Vegetu i zalijes vodom, tek toliko da pokrije povrce (patlidzani isplivaju na povrsinu, nek vas to ne zbuni - nemojte staviti previse vode, ali opet - ni premalo :mrgreen: ) i polako kuhas, dok fino ne omeksaju (i ako se pocnu raspadati - nema veze, meni su tako jos i finiji). Kad su gotovi zalijes maslinovim uljem. Koji put dodam i krumpir narezan na sitne kockice...Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
stvarno neiscrpan izvor ideja :love:
jel chilli con carne isto od j.olivera?Uvijek govorim da cu probati pa nikad.
dille, jelda da ti u Zagrebu imaš jaaaako velike lonce?
:trep, trep okicama i napućene usne:
Ne znam kakav je njegov, ali nije to neka velika mudrost, ako imas dobre zacine... Na luku izdinstas papriku, dodas mljeveno (meso :namig:), dodas zacine, zalijes passatom i kad je pri kraju dodas grah (ili prije skuhani ili iz staklenke - ne volim konzerve; po mogucnosti black kidney) i ako volis - kukuruz, ali nije obavezan. Kad je gotovo zasipas puno svjezeg korijandra. Ako hoces bas jako ljuto prije luka na ulju preprzi koju suhu chilli papricicu (u komadu, ne mljevenu; ako hoces manje ljuto, makni sjemenke iz nje, ali obavezno oprezno rukuj s njom/njima, po mogucnosti u rukavicama).Citiraj:
irenas prvotno napisa
Bas planiram investirati u jedan set AMC-a... Ukomiralo ono o teflonu... :/Citiraj:
apricot prvotno napisa
Ne znam samo kako cu se odreci grill tave...
Što o teflonu? :?
Opet kasnim...
Citiraj:
dille prvotno napisa
Mislim, gdje ti je riba :?
Vidi petkove... ;)
Ovo je kibbeling.
Citiraj:
dille prvotno napisa
nesto masno izgleda :?
dille, ludilo :)
nego, odakle ti tikvice i patlidjani u ovo doba?
Snorki, izgleda masnije nego sto zapravo je. Podnosljivo je masno i jako, jako, jako fino.
Zrinka, ja zivim u NL. Ovdje je apsolutno SVO povrce iz staklenika (i eko i ne-eko) i dostupno je cijele godine, a u okusu nema bas nikakve razlike izmedju tikvica u 3. mjesecu i onih sezonskih. Jednako su plasticne i bezukusne i jedne i druge... :/
dille, svaka čast.
Ja se već mjesecima spremam napraviti takve jelovnike pa nikako.
Stvarno, što o teflonu?
Ja pokušavam sebi i Lei uvoditi ribu 2-3 puta tjedno. Ne znam što ću s MMom. On jede samo tunu iz konzerve. inače, sad je na nekom režimu pravilne prehrane s manje masnoće, ali vidjet ćemo koliko će izdurati
Po kojem principu kupuješ namirnice?
Dan za danom, tjedno ili mjesečno?
( I ti to sve sama sa 3 djece?!?!?! svaki dan?!?! u vlastitoj kuhinji bez pomoći?!?!?)
Vrijeska, ja sam sve više uvjerena da je s dvoje, troje djece sve lakše nego s jednim djetetom.
Vidim to kad nam dođe nećakinja i njih dvije se zaigraju i ja mogu napraviti što hoću u kuhinji.
A danas mi je bio pravi izazov završiti ručak
ok za kuhanje, ali nije samo kuhanje u pitanju
treba oprati, spremiti, poslužiti, ako ništa drugo onda jedan hoće vode, drugome se kaka, treće bi van itd.
Ovdje ima jedan zgodan tekstic o teflonu, a o njemu se raspravljalo tu.
Vrijeska, nemam neko striktno pravilo kupovanja. :) Kad potrosim, kupim novo. Koji put idem svaki dan u ducan, a koji put kupim dosta toga za par dana... kuham iskljucivo dok djeca spavaju (Marko je u skoli do 15.30h) i svako malo refresham nove postove :mrgreen: i postam s nogu. Pomoc imam u obliku susjede cija jedna kcer ide s Markom u razred, a druga s Lenom u igraonicu, pa se izmjenjujemo u razvazanju djece.
I da, sve kuham u svojoj kuhinji. I ne, niti u najludjem ludilu (da me ono kojim slucajem uhvati i da pocnem mahnito rifljati) moja kuhinja ne moze izgledati kao marelicina...
Branka1, pricekaj do ljeta... :namig:
naravno da ne može kad ja imam jedno dijete, kad MM ne izbiva iz kuće osim kad ide na posao ili navečer na trening i kad se sva moja jela kuhaju u jednom loncu.
a kako bi spremila "mahune s krumpirom na leso i pileci file" ili "govedska juha, mesna struca, peceni krumpir s povrcem, neka torta"?Citiraj:
apricot prvotno napisa
pa nikako!
kod mene u jednom ručku gotovo da i ne postoje dva jela. samo jedno.
ako si gladan, pojedi dva tanjura, a ne "i ovo, i još ovo, pa još ono"...
danas bacam na tavu kockice pilećeg filea, kad se to propži ubacim i tikvice i na kraju kukuruz.
sve iz jedne tave: i meso i prilog.
vidjela ja u jednom postu da netko kuha "ajngemaht".
Što pak je sad to, pitam se ja... :?
amalthea, danas nije tvoj dan! :lol:
apri - to samo pržiš i zaliješ soja-sosom? ostane suho?
nije, nije, priznajem.
aaaa.. ajvica, ti si to bila - sigurno.
Umjesto da me zekaš, ajd mi reci nešto o tom ajngemahtecu. :love: