Neznam dali je ova tema već otvorena ali ju ja po normali ne mogu pronaći :oops:.
Ovako...u petom mjesecu trudnoće sam i do sada je sve bilo super,normalno se sve odvijalo i imala sam "zdravu" trudnoću bez ikakvih komplikacija.No na zadnjem pregledu ostala sam šokirana.Ušla sam u ordinaciju uzbuđena jer mi je ginekolog bio rekao da će mi taj put moći odrediti spol bebe a izašla sam blijeda ko krpa.Najednom,u roku od 3 tjedna između dva pregleda posteljica i beba pale su nisko i posteljica se kako sam shvatila okrenula zbog čega će mi i porod biti znatno otežan. Ugl dobila sam upute strogog mirovanja,eventualno skuhati i lagane šetnjice bez umaranja.
No normalno,kad sam došla kući,drugi dan mi je uslijedio novi šok.Pošto je moja susjeda medicinska sestra kod ginekologa,rekla mi je točno u detalje kako stvari stoje (ginekolog je nakon mog pregleda izašao popričati sa sestrom o mom slučaju).
Ne smijem,dignuti ni pola kile,ne smijem se niti malo umoriti (jedino kratka šetnja po ravnome dolazi u obzir),nema nerviranja,nema ničega jer u suprotnom mi se može dogoditi da prokrvarim a prokrvarim li,moram biti u bolnici u roku od 15 min maximalno jer postoji velika mogućnost da iskrvarim do smrti . Ne bi me to u tolikoj mjeri šokiralo da ja ne živim 45 km daleko od grada,a to mi je cca 30 minuta vožnje autocestom+ gužva u centru grada.:neznam:
Ginekolog me trenutno poslao drugome kolegi na pregled (za 10 dana) jer ide na godišnji i očito ću morati na preglede svakih pola mjeseca zbog cjelokupne situacije jer kako sestra kaže,prešla je u "izvanredno" stanje.
Molila bi vas,ako netko zna bilo kakve informacije dodatne o ovome,ako je netko bio u barem sličnoj situaciji,trebam savjete.Prva trudnoća mi je i strah me užasno :cry: ,strah me bilo svega općenito (pozitivan strah tipa dali ću biti dobra majka,kako će proći porod etc) ali ovo mi je strašno teško palo.Još kao dodatno,5 dana me viroza držala i danas je prvi dan da se bolje osjećam.
Medicinske savjete sam dobila ali drago bi mi bilo čuti o ovome još.Ne želim napraviti neku kobnu grešku i ugroziti i mene i bebu i želim izdržati ovu trudnoću do kraja iako je sestra rekla da je ginekolog i sam potvrdio da su mali izgledi da izdržim sve.Postoji i mogućnost hospitalizacije ali nadam se da neće doći do toga.
Što got da bude,trebam savjete jer želim svoje zlato upoznati sa vanjskim svijetom bez komplikacija za mene i nju/njega:heart: