Uranjena menopauza-molim pomoć
Ovaj topic otvaram jer mi je prijateljica u problemu. Naime, ima 30 godina i situacija je slijedeća: menstruaciju nije imala devet mjeseci i dobila je pomoću Novofema, a sad opet ništa. Prije toga 2mj ima 3 nema...
Hormonalni status kaže (rađen je na blef jer se nije mogao upratiti koji je dan ciklusa):
LH 48.3
FSH 94.9
E2 40.5
Progesteron 1.99
Prolaktin 291.89
Testosteron 0.93
Rekli su joj u Osijeku da je u uranjenoj menopauzi. Jedini način da ostvari majčinstvo je donacija jajne stanice. Znam da se to radi u Pragu. A kakva je situacija u Mariboru?
Molim cure ako neka ima slično iskustvo, dijagnozu ili neke korisne savjete da se jave jer mi je prijateljica u bedari (danas je to saznala). Ona nema komp, ali često smo zajedno i prenijet ću joj sve vaše sugestije.Hvala vam unaprijed! :shock:
rana menopauza zbog operacije
Zbog raka jajnika uklonjeni su mi svi organi,tj. maternica,jajnici<,jajovodi,limfn žlijezde, idr. rekli su mi da ću ući u ranu menopauzu,imam 32 godneznam šta me očekuje,ako imate bilo kakvih savjeta da što lakše prođem to razdoblje,koliko to inače traje'Za sada nemam nikakve simptome.rekli su mi da će mi dolaziti navale vrućine,valunzi,promjene raspoloženja idr.