-
crv u krovnim gredama
Otvaram novu temu,ako ima slična molim preselite! dakle,imamo mali kuću na otoku koju smo prije 4 godine renovirali iz temelja-ima visoki krov potpuno obložen gredama...I sve je bilo ok do ovog ljeta...čujem nešto kao lagana basilica,popnem se na stol I razgledam I imam što viditi-jedna greda,iznad štoka od vrata je raspucana,unutra čujem taj neki zvuk-crv! buši,okreće se,uživa! plafon je jako visok,možda 3,80,nema nikavih oštećenja osim na tom jednom dijelu jedne grede,vide se pukotine duge 10-15 cm,taj crv nema piljevine koju pušta vani,on sve svoje ruje iznutra-ja samo čujem buku I vidim pukotine kako on napreduje!
pitanje je logično-što da radim? ima li neko sredstvo za rješevanje tog nametnika? I malo me strah da će ta greda popustiti I onda...ne želim niti zamišljati taj scenarij. I ma li itko sličnih iskustava? svi savjeti su dobrodošli!
-
Pozovi žunu ili djetlića :-).
Nemam pojma, ali i mene zanima.
-
Postoje nekakvi kitovi s kojim se popune rupe, a za grede premazi.
Čudi me da niste premazali grede prilikom renoviranja iako je to u toplijim krajevima normalna pojava da ti biša pojede krovište, ali za 20g ne za tri kao kod tebe.
Sad si me sjetila da bi i ja trebala na tavan u inspekciju.
-
http://www.forum.hr/showthread.php?t=281409
Evo, ovdje imaš dosta savjeta i iskustava.
-
grede jesu premazane, one nisu samo sirovo drvo...ali to ne pomaže puno...probati ću se raspitati za kitove za drvo...