beba 4 mjeseca mi je prehladena,curi joj nosic i tu i tamo zakaslje,nos joj cistim s aspiratorom i fizioloskom
danas ujutro odbija cicu,kako da ju natjeram da sise
Printable View
beba 4 mjeseca mi je prehladena,curi joj nosic i tu i tamo zakaslje,nos joj cistim s aspiratorom i fizioloskom
danas ujutro odbija cicu,kako da ju natjeram da sise
možda nikako , a jel možeš izdojiti pa dati na špricu
evo ipak je sada uspjela papati,drzala ju skroz uspravno,kao da stoji i onda je prihvatila sisu
hvala na ovom savjetu za spricu da znam ako me bude opet zezala
ki-ki, fiziološkom smiješ obilno ispirati nosić, stavi fiziološku u špricu i uštrcaj pod pritiskom (kad ušpricaš u jednu nosnicu, vidjet ćeš kako na drugu svašta izlazi van)
i dojenje u čim uspravnijem položaju
nosić čisti neposredno prije podoja
samo ustraj
Samo malo kasnije opet ponudi, nakon budjenja nos je zacepljen, treba i nama odraslima ujutro da "prodisemo", a isto je i s djecom. Drzi dijete par minuta u uspravnom polozaju da se nos otvori (naravno, prije ocisti aspiratorom i naspricaj fiziolosku) pa opet ocisti, pusti malo vremena da sluznica splasne. Kad prodise malo bolje, htjet ce sisati. Dok je nos zatvoren, trebauj joj usta za disanje.
Sad ima Aquamaris baby koji ne štrcne jednom nego baš šiklja dok ne pustiš, malena se izbezumi jadna, ali tako uđe baš puno i naglo. Nakon toga usisavač, sirota. Ali tako izađe dovoljno da joj ne smeta za dojenje.
hvala...mislim da joj krece i zubic,zvace si jezik,sad mi je cicu jako grizla,gura ruke u usta i pod prstom mislim da nesto osjetim na desnima
stariji dobio prvi zubic za prvi rodendan,seka ce izgleda biti naprednija
ne znam jel ima veze u brzini izbijanja zubica izmedu dojene bebe i ona na adaptiranom
Mislim da nema. Moje obje su dojene pa je starija dobila prve s 8 mjeseci, a mlađa, evo danas :). S 5,5 mjeeseci, a rođena je 1,5 mjesec ranije, znači s njena 4 mjeseca.