Viđanje oca, ne znam što je pametnije...
Dakle, riječ je o viđanju oca. A problem je u tome što otac viđa dijete neko vrijeme (1-2 mjeseca) skoro svakodnevno, zove, pita,
a onda se nešto dogodi (ja nemam pojma što, možda nađe neku curu, možda je nešto drugo) i onda prestanu svi kontakti.
Onda se mala pita (još malo će navršiti 5 godina) , naravno, što se događa, gdje je tata. Ja ne znam što da joj odgovorim osim da tata puno radi, ne stigne, bla,bla. .. Sada ta priča prolazi, ali ne znam zapravo kako se ona osijeća u tim trenutcima i dokle ću joj moći pričati takve priče.
Tih epizoda od viđanja-neviđanja je bilo puno. I ja bih s njim razgovarala kad bi opet krenulo viđanje (koje bi uvijek bilo potaknuto sa moje strane, možda je to indikativno) zbog čega i zašto to radi, da to loše utječe na dijete. Onda se on u principu pokrije ušima, kaže kako je pogriješio, kako se to više neće dogoditi, kako razloga za takvo ponašanje nema itd. I onda opet.
Bilo smo i jedno dva puta na CZSS u vezi tog pitanja i nakon tih intervencija par mjeseci bi bilo sve OK, pa opet iznova.
Zadnji put sam mu rekla da ako to ikad više ponovi, da ću zbraniti susrete, jer samo izbezumi dijete.
Mala pita za njega, ja pričam kako ima puno posla. I sad se već osjećam glupo da nekog moram podsjećati da ima dijete, da bi ga trebao viđati, itd.
A opet, zbog djeteta, ne znam što da radim...
kakva su vaša iskustva, kako bi se trebala postaviti i prema njemu i prema djetetu.
Btw. ni alimentaciju ne plaća, odnosno plaća jako malo i jako neredovito. Tu sam već krenula službenim putem.