operacija oka - što nakon?
Karlo ima 5 godina i upravo smo operirali strabizam u KBC-u Rijeka, oba oka (pohvale med. sestrama i doktoricama, sve je bilo pet plus!). Karla smo bili jako dobro pripremili, sve je odradio jako hrabro i bili smo non stop uz njega i noću i danju. Stigli smo kući prije jedan dan i sada počinju naše nedoumice....
Zanima me, sad kako smo došli doma, što se može a što ne može? Čega da se suzdržavamo a što da radimo? Koje su preporučene postoperativne aktivnosti?
Primjerice, rekli smo ne kompjuteru i TVu, no onda smo primjetili da, ako si uzme Legiće ili slikovnicu, da što god primi na blizinu od očiju, da mu nekako idu u križ i trepće - ustvari, kao i osobi sa normalnim vidom. Onda smo mu upalili neki kratki crtani i vidim da lijepo gleda s naoćalicama, i da mu valjda paše kako slike idu lijevo-desno i da je fokus dalji od njega.
Jesmo li tu na dobrom logičkom putu ili ne?? Da mu dopustimo malo TVa dnevno?
Imate li još nekih savjeta? Vezanih za izlaske, odmaranje, igranje, čitanje, tuširanje, sport, primanje gostiju...
...Žali se na zatezanje očiju i kada ga pitam je li ga boli, odgovara: "Ne baš", sve je to kao normalno a od čega meni srce puca...Kapamo i mažemo, na jedvite jade, boli ga, i ja ne znam kako da mu olakšam.
Nisam na Rodama našla niti jedan post ove vrste, zato ako imate svojih iskustava, javite mi se :heart: