Koja jela zamrzavate? I da su ukusna poslije? :!:
Koja jela se mogu pripremiti unaprijed, napuniti frizer s njima i u trenutcima "krize" i manjka vremena (kao npr nakon poroda) vaditi i zagrijati u mikrovalci?
Printable View
Koja jela zamrzavate? I da su ukusna poslije? :!:
Koja jela se mogu pripremiti unaprijed, napuniti frizer s njima i u trenutcima "krize" i manjka vremena (kao npr nakon poroda) vaditi i zagrijati u mikrovalci?
Ja sam pripremila umake, tipa bolonjez i šalše pa to po potrebi odmrznula.
Smrzavala sam knedle, njoke i knedle od kruha. Isto tako sam skuhala dosta juhe pa podijelila u par paketića i smrznula.
Mene je to spasilo nakon poroda. Zamrznula sam saft od piletine, junetine. Variva od mahuna, grah. Lazanje, sataras. Paketice mesa spremnih za dinstanje, npr teletina narezana na kockice...sad mi je zao da toga jos nema:-)
Uglavnom kad sam kuhala prije poroda uvijek bih napravila duplo i pola bi pojelia pola smrznula.
A ja kad napravim duplo, mi jedemo dva dana. :)
Većinom zamrzavam dijelove za pripremu ručka, ili nečega. Jutros sam baš zamrznula pire od bundeve.
Varivo od mahuna?
Kakve budu mahune nakon idmrzavanja?
Lazanje ispečeš i zamrzneš? Ili nepečene idu u frizer?
Hvala za ideje! Idem naći ove recepte na coolinarki! :-)
Punjene paprike,sarme,jota,juhu,bolognese. Mozes ispanirati piletinu,tikvice,patlidane pa smrznuti... Mislim da se moze smrznit sve tocasto,samo ja nebi smrzla Ono Sta sadrzi krumpir, jer smrznuti krumpir ode U vodu,kako mi kazemo ode...
ja sam probala smrznuti mahune pa su mi bile bljutave kad sam ih pokušala tako odmrznute jesti, ali samo sam ih prokuhala malo i smrznula...nego što vi jedete nakon poroda grah i sve ostalo ja se još nekako ne usudim
Dobro, nekome grah smeta, nekome ne, npr.mom je smetalo. Treba sve umjereno :)
kuhanje s lovorom isto sprečava plinove
Lazanje sam zamrzla sirove, pokrila ih alu folijom i tako pekla. Bile su super al ih treba peci barem duplo duze nego obicne. Varivo od mahuna sam isto zamrzla gotovo i bile su dobre, malo mekse nego obično. Kad su zakuhale dodala sam jos kiselog vrhnja malo. Mahune bebi nisu smetale, sada vise problema imamo od salata...