Refluks bubrega- UZV cistografija
pozdravljam sve, nova sam na forumu i molim vas za pomoć i iskustva. Imam djevojčicu od 10 mjeseci koja je prošli
mjesec završila u Vinogradskoj zbog prve upale bubrega. Prva teža bolest, prvi put susret s bolnicom i vrlo neugodnim liječnikom
kojeg neću imenovati a od kojeg smo bukvano pobjegli. Nismo pristali na rendgensko zračenje (MCUG), potpisali smo i odmah preko prijatelja
otišli na nefrološki pregled u Ljubljanu. Tamo su nam preporučili UZV cistografiju, za koju su nam slovenci rekli da je pouzdanija za dijagnozu refluksa i koja se tamo koristi kao prva metoda za dijagnostiku. Cijena u Ljubljani 250 Eura, čeka se nekoliko tjedana. Drugi šok- zbog čega nam liječnik u Vinogradskoj nije rekao za tu opciju iako metoda postoji, manje je štetna i prema najnovijim iskustvima pouzdanija. Kako to da se u Sloveniji koristi kao prva metoda a kod nas nismo ni saznali da postoji?! Dalje smo si dali truda i proguglali te našli da se radi u Hrvatskoj u Poliklinici Helena. Moje pitanje je- da li je netko radio kod nas i kakva su iskustva- nama je bitno da naše dijete što manje pritom pati, da je pristup profesionalan i stručan. Kod nas je cijena dosta manja nego u Sloveniji ali mi smo spremni otići i u Ljubljanu ako se tamo stručnije radi. Oprostite na drugom postu ali smo vrlo zabrinuti i željeli bi najbolje za svoje dijete. Hvala svima na ogovoru unaprijed!