Trudna zaštitarka - nemam pravo na bolovanje!?
Stvarno trebam vašu pomoć, ako netko zna nešto više, molim pomozite.
Danas mi je najsretniji dan u životu! Bila sam na prvom pregledu (ovo mi je prva trudnoća) i na ultrazvuku vidjela malo srčeko svoje mrvice. :zaljubljen: Trudna sam 7+2. Sve je u najboljem redu, zdrava trudnoća.
Radim kao zaštitar na terenu i ono čime sam ostala šokirana je da nemam pravo na bolovanje (komplikacije ili pod što to već spada). Veli moja gin da uvjeti rada nisu opravdanje za otvaranje bolovanja! Da HZZO to ne opravdava. Na poslu često nosim dobrano napunjene kofere, vreće pune kovanica ili pak vozim u jednom dana i po 14 sati - radim dvokratno, prekovremeno i svakako. Radim nedjeljom i praznikom. Ako i sve to zanemarim, zar taj posao nije sam po sebi dovoljno opasan?! Ako se i nađe kolega koji bi mi pomogao (možete misliti koliko ih je takvih -" svi radimo za iste novce, ne?"), tko mi garantira da se baš onda netko ne odluči napasti nas i opljačkati? Pa kriza je, čudno da se i više takvih stvari ne događa. Dakle, bih li ja mogla tada obavljati svoj posao? Vjerojatno i bih, ali ne bih htjela. Da ja život svojeg djeteta namjerno ugrozim? Ne dolazi u obzir. Mislim da ni jedna buduća majka to ne želi.
Zahvaljujem na odgovorima!