-
Dijete vrišti na dojci
Pozdrav!
Dijete mi je napunilo 20 dana, prije nekoliko dana smo počeli imati problema s podojima koji su sve češći i čine nas sve nezadovoljnijima.
Moj sin se skoro uopće ne odvaja od cike, što meni i nije problem, ali sada je postao i jako razdražljiv tijekom sisanja.
Npr, sinoć je sisao skoro cijelu noć, malo spavao na cici, malo dojio, ja se nikako ne smijem ni pomaknuti, jer on odmah plače, iako se činilo da je zaspao. Tako smo proveli od 22 sata do 6 ujutro. U pola 7 smo se suprug i ja ustali, njemu se i dalje cikilo. Uspijevamo ga malo uspavati na 10ak minuta, ali onda taapana nastavlja i kulminira sve češćim mijenjanjem dojki sve dok ne počne odbijati obje i plakati iz sve snage doslovno do iznemoglosti - obamre i zaspe tvrdim snom koji opet trAje 10ak minuta.
Rekla bih da mi dijete nateže sise jer je gladno i sve manje zadovoljno produkcijom mlijeka.
Prije mu je i jedna dojka bila dovoljna za podoj, sada ga ni obje ne mogu zadovoljiti. Malo spava, nervozan je, a isto tako i suprug, a naročito ja.
Tako je već nekoliko dana, a jučer i jutros nismo više mogli izdržati i dali smo mu adaptirano mlijeko na bočicu. Sinek je konačno izgledao zadovoljan i odspavao dva sata u komadu.
Pretpostavljam da se radi o skoku, ali ne zna. Kako izdržati taj njegov neutješni histerični plač i ostati hladna i optimistična?
Strah me zbog nadohrane i jako jako bih željela isključivo dojiti svoje dijete, pa, ako postoji rješenje problema, rado bih ga razmotrila.
Hvala!
-
Moja curica je malo veca ali isto smo prosli tu fazu s 3 tjedna. Trajalo je oko 5dana i stvarno je bio taj famozni skok u razvoju. Na to su se jos nadovezali grcevi. Kupila sam sab simplex kapi, odmah je bilo bolje. Davala sam dva dana i sad joj dam povremeno kad vidim da se muci. Daklr, samo treba strpljenja, neka cica kolko hoce i proci ce:-)
-
Moguće da ti je beba dobila grčeve pa ne jede kako treba...kad imaju grčeve, jedu s prekidima jer ih boli pa su nervozni i razdražljivi. Da li podrigujete tijekom i nakon podoja? Da li radiš kompresije dojke da dijete lakše dođe do stražnjeg, masnog mlijeka od kojeg se ustvari najede? Da li razlikuješ faze kad dijete guta mlijeko i kad samo siše?
-
Danicze, nazovi SOS telefon za dojenje.
Tamo ćeš najbrže dobiti informacije i podršku.
-
danicze ovo me jako podsjeća na problem koji smo i mi imali također u 3. tjednu, dijete stalno gladno i stalno na sisi spavalo po 10 min i onda bi se probudilo, nakon savjetovanja sa curama sa SOS tel skužila sam da on nije gutao cijelo vrijeme nego samo na početku i onda bi spavao i mljackao, počeli smo s kompresijama dojke i obratila sam pažnju jel on stvarno guta, ako nije gutao budila bih ga pa nastavila dalje, jedno vrijeme sam mu davala bočicu navečer kad bi neutješno plakao nakon što bi posisao obje dojke ali s vremenom smo uspjeli izbaciti i to malo adaptiranog i sad isključivo dojimo. Sretno i samo zovi SOS vjerojatno ćete doći do nekog rezultata
-
Vjerovatno skok, ali pametno bi bilo nazvati sos.
Ovo me podsjeća na E, ja ga nisam uspjela samo dojiti, ali je i na boci bio nervozan, s periodima spavanja od po 10 minuta.
-
Hvala svima na odgovorima :)
Zadnja dva dana se situacija popravila, a i skužila sam da ne plače zbog mojih cica i mlijeka, nego zbog probave, plus je vjerovatno bio skok.
Sad već treći dan odspava i po danu i ne cica sumanuto. Opet liči na sebe :)
Uglavnom, prestala sam mu davat dohranu, kaka redovito i žuto. Happy sam, al da me taj skok prestravio-je.
-
Bok!
Imam i ja pitanje - jesi li mu dala subsimplex ili je prošlo samo od sebe?
Moj mali od rođenja isključivo doji, dobio je 1150g u mjesec dana i reklo bi se da super napreduje, ali od rođenja stenje i grči se i negoduje za vrijeme dojenja, a počeo se, otkad je ojačao, i izvijati se u luk...:zbunj:...nema one tipične kolike, da neutješno plače po par sati ili po cijele dane (sestra i dr su se iznenadile jer kažu da je za bebu koja toliko papa i napreduje to za očekivati), ali se većinu vremena lagano grči, stenjucka, kenjka...generalno nekako djeluje nezadovoljno, pa sam ga naviknula na dudu da barem malo miruje :unsure: ...a s druge strane, kad smo u šetnji UVIJEK misrno spava svo vrijeme, i kad zaspe kod kuće bez problema odvali po sat sat i pol...
prije 10-tak dana sam mu počela davati biogaia kapi, na početku sam bila primjetila maaaaaaleno poboljšanje, ali sad mi se nekako čini kao da je sve isto...bo :confused:
..zapravo želim čuti je li nekome u ovom slučaju pomogao subsimpex ili to ima veze isključivo s njegovim karakterom :lol: ..jer prvorođena je bila beba za poželjet - zadovoljna, nasmijana, a malac bo'me podiže standarde roditeljstva :-)
-
Mi nismo to davali nego BioGaiu i nije baš pomoglo. Imamo i neke homeopatske kapi Kids 0-9 koje su puno bolje, ali ni one ne rješavaju problem trajno. Idući tjedan idemo kiropraktičaru, pa javim jel pomoglo :)
-
danice, zašto s djetetom kiropraktičaru?
tonkice palonkice, ne trebaju ti nikakve kapi
to je samo papilova, ništa to ne pomaže
da pomaže, svi bi ih kupovali
te kapi služe kako bi obnovili floru probavnog sustava
dojena djeca imaju sve zaštićeno majčinim mlijekom
što bi oni to mogli bolje proizvesti?
-
Kiropraktičaru zbog grčeva, tj kolika.
-
Po mom iskustvu biogaia nisu koristile čak mi se čini da bi i pogoršale grčeve a sab simplex su mi bile super i stvarno se vidjelo da pomažu. Nisam ih davala redovito nego kad bih vidjela da joj je stvarno loše i da je ne mogu drugačije smiriti.
-
danice, zašto to radiš
pa kolike su uobičajena reakcija organizma na sazrijevanje probavnog sustava
to će proći
neće dijete imati nikakve traume od njih
drži dijete na rukama, ljuljuškaj, mazi, pjevaj, doji... to će pomoći više od bilo kakvoga kiropraktičara
-
nije li kiroprakticar za kosti, rastezanje itd?
beba od 20 dana??
ne treba ti to, vjeruj nam
-
Kiropraktičar ?!? :-o
BioGaia kapi su bačene pare...100kn za 20dana kapi a promjene nije bilo!!!
Mislim da to sve samo od sebe prođe i da nikakve kapi nisu potribne a niti olakšavaju bebinu muku sa grčevima
-
proizvođači prodaju kapi kako bi zaradili
roditelji kupuju kapi kako bi sebi rekli da su učinili sve što su mogli
jer je jako teško slušati dijete kako plače
ali, nema pomoći
a i prođe
-
Istina, roditelj s kupnjom tih kapi smiri svoju savijest znajuć da su i to pokušali...al nema ništa do nosanja,maženja...i posebno do dojenja...to je pravi recept za smirenje!
-
Kod nas baš i nema puno iskustava sa kiropraktikom i grčevima u djece, ali proguglajte malo i vidjet ćete da su amerikanci radili dosta istraživanja i uspoređivali rezultate probiotika i kiropraktike i kiropraktika je uvijek davala puno bolje rezultate. U biti, ja sam saznala da kiropraktičari pomažu sa grčevima od poznanice čiji su dvoje unuka imali grčeve i nakon tretmana ih više nisu imali.
Koliko sam uspjela saznati prek neta, postoji i baby bowen masaža za kolike, a i akupunkturom se može puno postići.
Djecu na tretmanu akupunkture ne bodu iglama, već im samo prstima stisnu određene točke, također i u kiropraktici se koristi posebna neinvazivna metoda i djecu ništa ne boli.